RKC Waalwijk richt zich op Van Tornhout

RKC Waalwijk heeft zich gemeld bij Roda JC. De Brabanders willen de Belgische aanvaller Dieter Van Tornhout voor een seizoen huren.

RKC Waalwijk richt zich op Van Tornhout

Roda probeert nog steeds RKC'er Tim Janssen los te weken bij RKC. Daarbij wil de Limburgse club Van Tornhout, die nog tot medio 2010 onder contract staat bij Roda, betrekken.

Roda JC is ook bereid te onderhandelen over een verkoop van de Belgische spits, op voorwaarde dat RKC dan afstand doet van Janssen. Voor de Waalwijkers is een ruil tussen deze twee spelers niet bespreekbaar, voor Roda JC wel.

Janssen zegt in VI niet echt met zijn gedachten bij RKC te zijn. 'Ik train wel bij RKC, doe mijn best ook wel, maar het voelt niet logisch.' De aanvaller wil eigenlijk niet in de eerste divisie voetballen: 'Ik heb een jaar mogen ruiken aan het hoogste niveau en dat smaakt naar meer. Het is voor mijn ontwikkeling niet goed als ik lager ga spelen.'

Roda JC zit zeer krap in de aanvallers. De selectie telt vier voorhoedespelers: naast Van Tornhout zijn dat Jamaïque Vandamme, Sekou Cissé en Andres Oper. Die laatste twee herstellen momenteel van blessures.

Bekijk hier al onze video's