RKC Waalwijk pakt tweede periodetitel

Een snelle goal van Anthony Obodai hielp RKC Waalwijk op weg naar de winst van de titel van de tweede periode. De koploper van de Jupiler League won met 4-1 bij FC Eindhoven

Al in de eerste minuut zorgde Obodai voor een 1-0 voorsprong. Zijn voorzet belandde per abuis in de verste bovenhoek en liet doelman Ruud Boffin kansloos. En binnen het kwartier had de ploeg van coach Zeljko Petrovic een ruimere voorsprong genomen tegen de hekkensluiter. Luwamo Garcia zorgde voor de tweede treffer nadat Martijn Reuser de snelle spits had weggestuurd.

Henny Noyen bracht Eindhoven nog wel tot 1-2, maar Benjamin De Ceulaer herstelde in de 29ste minuut de marge van twee doelpunten na een foute Eindhovense terugspeelbal. In blessuretijd was het invaller Marvin Ogunjimi die de eindstand op 1-4 bepaalde.

Door de overwinning van RKC veroveren de Waalwijkers de titel van de tweede periode. Bovendien vergrootte de ploeg van Petrovic de voorsprong op FC Den Bosch, FC Dordrecht en BV Veendam. De nummers twee, drie en vier verspeelden alle punten. Het verschil tussen RKC en Den Bosch (de winnaar van de eerste periode) is gegroeid tot vier punten.