RKC Waalwijk pakt eerste punten tegen Roda JC

RKC Waalwijk heeft na zeven verliespartijen op rij dan eindelijk de eerste punten binnen. De promovendus won afgetekend en terecht van een matig Roda JC.

RKC Waalwijk pakt eerste punten tegen Roda JC

De openingsfase was nog voor de bezoekers en dat resulteerde in een treffer. Het eerste schot van Willem Janssen werd nog gekeerd door Jurgen Wevers, maar in de rebound was het wel raak. Het fris spelende RKC gaf de moed echter niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Na een half uur kwam de beloning daarvoor. Fouad Idabdelhay was trefzeker voor RKC Waalwijk. In de blessuretijd bediende de spits de na een half uur ingevallen Charlison Benschop en bracht de Waalwijkers voor het eerst dit jaar op voorsprong.

In plaats van een afwachtende houding aan te nemen ging RKC op zoek naar meer, een tactiek die loonde. Goed gelanceerd door Benjamin De Ceulaer schoot linksbuiten Derk Boerrigter uit een lastige hoek hard binnen voor 3-1. Het slotakkoord was van Fred Benson, de invaller krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied knap de bal bij de verste paal binnen.

Bekijk hier al onze video's