RKC Waalwijk nieuwe koploper na remise FC Zwolle

RKC Waalwijk profiteerde optimaal van de misstap van FC Zwolle, dat in eigen huis gelijkspeelde tegen FC Den Bosch, en mag zich de nieuwe koploper in de Jupiler League noemen. Zelf won het mede dankzij drie treffer van Donny de Groot met liefst 7-0 van RBC Roosendaal.

RKC Waalwijk nieuwe koploper na remise FC Zwolle

FC Zwolle - FC Den Bosch 0-0Koploper FC Zwolle incasseerde vorige week thuis een forse tik toen het met liefst 3-0 onderuit ging tegen concurrent RKC Waalwijk, wat daardoor op gelijke hoogte kwam. Het doelsaldo van de ploeg van trainer Art Langeler is echter beter. Nieuw puntenverlies kon FC Zwolle zich dan ook niet permitteren, maar FC Den Bosch bleek een geduchte tegenstander in het Oosterenk Stadion.

De thuisclub incasseerde wel een handvol kansen, maar Den Bosch was minstens zo gevaarlijk. De bezoekers stichtten in de omschakeling voor veel gevaar, terwijl Wesley de Ruiter de wedstrijd van zijn leven leek te keepen. Mede door het sterke optreden van de Den Bosch-doelman kwam de koploper niet tot scoren, waardoor het de titelkansen niet meer in eigen hand heeft.

RKC Waalwijk - RBC Roosendaal 7-0Na vorige week op gelijke hoogte gekomen te zijn met koploper FC Zwolle wist RKC Waalwijk dat het aan zijn doelsaldo moest werken om het kampioenschap in eigen hand te houden. En daar slaagde de ploeg van trainer Ruud Brood uitstekend in, mede dankzij Joey Brock. Die veroorzaakte in de twaalfde minuut een strafschop én werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Fred Benson benutte de penalty, waarna de thuisclub nog drie keer het net wist te vinden. De Groot was de grote man aan de kant van RKC. De spits scoorde drie keer, waarmee hij zijn totaal dit seizoen op twintig competitietreffers bracht. Guy Ramos, Hans Mulder en Karim Bridji namen ook één doelpunt voor zijn rekening, waardoor RKC met nog één duel te gaan de nieuwe koploper is.

Almere City FC - Fortuna Sittard 0-0Onderin de Jupiler League speelden Almere City FC en Fortuna Sittard een cruciale wedstrijd om degradatie te ontlopen. Fortuna stond voorafgaand aan het duel in Almere slechts één punt voor op de ploeg van trainer Dick de Boer, die dus eigenlijk een zege nodig had. Maar het bleef uiteindelijk 0-0 in het Mitsubishi Forklift Stadion, waar de thuisclub weinig meer opschoot.

Overige uitslagenBV Veendam - Helmond Sport 0-0MVV Maastricht - SC Cambuur 1-3FC Eindhoven - FC Volendam 0-2Telstar - Go Ahead Eagles 1-1FC Dordrecht - FC Emmen 2-1AGOVV Apeldoorn - Sparta Rotterdam 0-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's