RKC Waalwijk met tien man onderuit bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft de drie punten in eigen huis gehouden tijdens het duel met RKC Waalwijk (3-0). De ploeg van trainer Erwin Koeman speelde een groot gedeelte tegen tien man.

De Domstedelingen begonnen uitstekend aan de wedstrijd en binnen een minuut kreeg Jacob Mulenga al de eerste kans, maar hij zag zijn kopbal uit een voorzet van Tommy Oar gered worden door Jeroen Zoet. Aan de andere kant kreeg Rick ten Voorde in de elfde minuut een goede mogelijkheid, maar hij schoot over het doel van Rob van Dijk.

Vijf minuten na de kans voor Ten Voorde kwam FC Utrecht op voorsprong. Na een overtreding van Sander Duits op Nana Asare schoot Rodney Sneijder (foto) een vrije trap binnen. Een andere Ajax-huurling zorgde ervoor dat de thuisclub vanaf de veertigste minuut tegen tien man verder moest. RKC-spits Geoffrey Castillion werd met twee gele kaarten van het veld gestuurd.

In de 63ste minuut besliste Johan Mårtensson de wedstrijd in het voordeel van FC Utrecht, toen hij een goede voorzet van Mulenga bij de eerste paal binnentikte. Mulenga zelf maakte er in de tachtigste minuut nog 3-0 van door een strafschop te benutten, die werd toegekend na een overtreding van Henrico Drost op Ismo Vorstermans.

FC Utrecht heeft door de thuiszege nu twaalf punten uit acht wedstrijden, waardoor het naar de achtste plaats stijgt. RKC Waalwijk heeft en punt meer en bezet daarmee de zevende plaats. Foto: VI Images