RKC Waalwijk lost De Graafschap af in de Eredivisie

RKC Waalwijk keert terug in de Eredivisie. De ploeg van coach Ruud Brood was te sterk voor De Graafschap. Joost Volmer was de schlemiel tijdens de 1-0 zege van de Brabanders.

Volmer ging in de 27ste minuut in de fout. Hij dacht de bal te controleren na een stukgelopen Waalwijkse aanval, maar de aanvoerder verslikte zich. Hij liet zich de bal ontfutselen door Benjamin De Ceulaer. De Belg snelde weg bij de verdediger, omspeelde doelman Erik Heijblok en schoof de bal in het lege doel: 1-0.

De voorsprong kwam RKC ook toe, want de thuisploeg zat duidelijk beter in de wedstrijd. De Waalwijkers hadden het initiatief, speelden de bal het makkelijkst rond en waren net iets gevaarlijker. De Graafschap ploeterde, al kreeg het vlak voor de treffer van RKC een grote kans via Stijn Wuytens. Maar de PSV-huurling schoot net naast het doel van Jurgen Wevers.

Naarmate de tweede helft vorderde bleef de bal steeds vaker en langer op de helft van RKC, maar meer dan dreigen deden
De Superboeren niet. De mannen van interim-coach Darije Kalezic knokten wel, maar verschenen zelden kansrijk voor het doel van Wevers. RKC kreeg in de counter de betere mogelijkheden.

Zo keert RKC na twee seizoenen in de Jupiler League terug in de Eredivisie, terwijl De Graafschap na twee jaar op het hoogste niveau weer afdaalt naar de eerste divisie.