RKC Waalwijk komt tekort tegen ADO Den Haag

ADO Den Haag voegde zonder al te veel problemen drie punten toe aan zijn totaal. RKC Waalwijk was niet bij machte van de hatelijk nul af te komen (0-2).

Gijs Luirink kon in zijn eerste thuisoptreden voor RKC Waalwijk niet voorkomen dat zijn nieuwe club de nul hield. De van AZ overgekomen verdediger moest zijn meerdere erkennen in Bogdan Milic (foto), die acht minuten voor rust de verdiende Haagse openingstreffer voor zijn rekening nam.

De Montenegrijn schatte een lange pass van Ahmed Ammi op waarde en liet met een subtiele voetbeweging ook zien over een goede techniek te beschikken. Vroeg in de tweede helft tekende Wesley Verhoek voor de beslissing. De aanvaller passeerde keeper Jurgen Wevers na een pass van Karim Soltani (0-2).

RKC Waalwijk probeerde met een slotoffensief het tij nog te keren. Het mocht niet baten voor de formatie van Ruud Brood, die van geluk mocht spreken dat ADO Den Haag via de counter de score niet verder uitbouwde.