RKC Waalwijk - Jong Ajax: een clash tussen generaties

Reacties

Dit seizoen komt Voetbal International elke week met een uitgebreide voorbeschouwing op een topwedstrijd uit de Jupiler League. RKC Waalwijk en Jong Ajax is in de vijfde speelronde van de Jupiler League een mooi affiche. Een strijd tussen jong en oud.

RKC Waalwijk - Jong Ajax: een clash tussen generaties

Als koploper van de Jupiler League komt Jong Ajax naar Waalwijk. Niet dat de Amsterdamse beloften daadwerkelijk aanspraak op promotie kunnen maken of dat ze deelname aan de play-offs kunnen bewerkstelligen, want dat is niet weggelegd voor de beloftenploegen in de Jupiler League. De ontwikkeling van de spelers staat voorop. Klaarstomen voor het eerste elftal. Dus staat er eigenlijk toch promotie op het spel. Individueel voor de spelers welteverstaan.

Onder de nieuwe trainer Marcel Keizer is Jong Ajax prima gestart. Tien punten uit vier duels en ook nog aantrekkelijk voetbal en bijzonder fraaie goals. Peter Bosz, die bij de thuiswedstrijden van de Amsterdamse jonkies aandachtig toeschouwer was, zal er vol jaloezie naar gekeken hebben. Jong Ajax treft met RKC Waalwijk een tegenstander die ervaren spelers in de gelederen heeft. Zelden zal dit seizoen in de Jupiler League het leeftijdsverschil tussen twee ploegen zo groot zijn als vrijdagavond in het Mandemakers Stadion.

De tieners van Jong Ajax moeten mannen worden. Mannen ontmoeten ze vrijdagavond, want de Brabanders hebben met Johan Voskamp (31), Serginho Greene (34), Steef Nieuwendaal (30) en Fred Benson (32) een aantal ervaren dertigers in de ploeg. Ook de Nieuw-Zeelandse doelman Tamati Williams is al 32. Ter vergelijking: toen Greene in 2001 als prof debuteerde in het shirt van Haarlem waren de spelers van Jong Ajax van nu nog op een peuterspeelzaal te vinden.

Trainer Peter van den Berg hoopt met de routiniers weg te blijven uit de kelder van de Jupiler League.
Trainer Peter van den Berg hoopt met de routiniers weg te blijven uit de kelder van de Jupiler League.

Primeur
RKC Waalwijk en beloftenelftallen als tegenstander, dat is trouwens een verhaal apart. Afgelopen maandag beleefde de Waalwijkse formatie een primeur. Voor het eerst werd in de Jupiler League een confrontatie tegen een Jong-elftal gewonnen. Mede dankzij twee goals van good old Johan Voskamp werd de negatieve reeks doorbroken. In vier ontmoetingen met Jong Ajax was er ook nooit een zege te noteren. Die primeur tegen Jong Ajax is wenselijk, want na twee zeges en twee nederlagen is aansluiting met de subtop zeer gewenst.

Trainer Peter van den Berg wil zijn ploeg graag zo snel mogelijk weghouden van de plekken waar de Waalwijkers de laatste twee seizoenen te vinden waren: twintigste en laatste in het seizoen 2014/15, achttiende vorig seizoen. De laatste plaats heeft dit seizoen immers degradatie tot gevolg. Zo ver mag het in Waalwijk niet komen. De laatste jaren is er noodgedwongen een pas op de plaats gemaakt, nu is het tijd om de stap naar de middenmoot te maken. Want de routiniers willen best afbouwen, maar dan wel op Jupiler League-niveau. Het is aan Voskamp (die een stap terug naar Derde Divisie-club Westlandia afblies om bij RKC aan de slag te gaan), Greene (ooit actief in de jeugdopleiding van Ajax), Benson (vorig jaar nog met bij IJsselmeervogels in de Topklasse actief) en Nieuwendaal om RKC en zichzelf uit de greep van de Tweede Divisie te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.