RKC verslaat Dordt ruim maar overtuigt niet

De strijd van RKC Waalwijk om in de Eredivisie te blijven, krijgt een vervolg. In de derde en beslissende wedstrijd tekende de ploeg van trainer Mark Wotte op moeizame wijze af met een dapper strijdend FC Dordrecht. De 3-0 eindstand was zeer geflatteerd.

RKC verslaat Dordt ruim maar overtuigt niet

In de eerste twee play-off-duels tussen beide ploegen was al duidelijk geworden dat eerstedivisionist Dordrecht geenzins hoefde onder te doen voor het op het hoogste niveau acterende RKC. Ook tijdens de derde wedstrijd maakte Dordrecht de beste indruk.

Aan de Krommedijk speelde de thuisclub frank en vrij, terwijl RKC angstig opereerde. Dat Dordrecht in de beginfase kansjes kreeg via Adnan Alisic en Moussa Kalisse deed het zelfvertrouwen van de gasten geen goed.

Benjamin De Ceulaer hielp RKC over het dode punt heen. De Belg, ook al trefzeker tijdens het tweede duel, rondde de eerste de beste aanval van de Waalwijkers doeltreffend af: 0-1. De gasten kregen na die openingstreffer in de negentiende minuut iets meer controle over de wedstrijd.

Dordrecht probeerde nog wel een gelijkmaker te forceren, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Tarik Sektioui voltrok het vonnis met twee goals. De Marokkaan tikte een rebound binnen na een schot van Tim Janssen en zorgde na een verdedigingsfout eenvoudig voor de 0-3 eindstand.

Bekijk hier al onze video's