RKC verkleint achterstand op Zwolle na kaartenfestival

RKC Waalwijk is koploper Zwolle genaderd tot op zes punten door een zege bij Telstar (0-1). Robert Braber bezorgde de Brabantse bezoekers pas in de slotfase de zege. In het voorafgaande moesten liefst drie spelers het veld ruimen met een rode kaart.

Het duel begon dramatisch voor RKC. De nummer twee van de Jupiler League verloor Sander Duits al na zeven minuten. De middenvelder pakte na vijf minuten zijn eerste gele kaart en mocht twee minuten later definitief inrukken. Duits werd weggezonden na een vermeende elleboogstoot bij een kopduel, hetgeen hem zijn tweede gele kaart opleverde.

Halverwege het eerste bedrijf moest ook Telstar met tien man verder. Kevin Brands moest een harde charge bekopen met een vervroegde douchebeurt. Na de onderbreking gingen de ploegen verder waar ze de eerste helft waren gebleven: met het pakken van kaarten.

Na een klein uur spelen, zette Mike Boelee aan voor een dribbel. De verdediger speelde daarbij de bal te ver voor zich uit en probeerde dit te corrigeren met een sliding. Tevergeefs, zijn sliding miste de bal en raakte de tegenstander. Arbiter Dennis Higler gaf ook Boelee een directe rode kaart.

Met negen man leek Telstar tegen tien Waalwijkers stand te houden. Braber bezorgde RKC met een rake kopbal uit een corner echter in de slotfase alsnog de zege, waardoor de achterstand op de lijstaanvoerder verder slinkt. Telstar blijft vijftiende. Foto: VI Images