RKC nog niet begonnen, Fellaini: 'Waar is dat feestje?!'

• Terwijl het college van B en W van Waalwijk uitleg geeft over de financiële positie van RKC Waalwijk, retweet algemeen directeur Remco Oversier doodgewoon een tweet waarin melding wordt gemaakt van een hernieuwd sponsorcontract. Onbegrijpelijk, tenzij deze koffieleverancier het gat in de begroting kan dichten. Met geld het liefst, niet met koffiebonen.

• Ook het account van de club zelf doet alsof RKC helemaal niet in gevaar is. Er staat vanavond gewoon een wedstrijd op het programma. 'De Jupiler League wacht op niemand', is dan ook een gevleugelde uitspraak van Mart Smeets.

• Nog meer RKC: het seizoen is nog helemaal niet begonnen in Waalwijk, zo maken wij op uit een persbericht naar aanleiding van het vertrek van Sander Duits. Nogmaals Remco Oversier: 'Het is nooit leuk om je aanvoerder vlak voor de start van de competitie te verliezen.' Voor zover wij weten is het seizoen in de Eerste Divisie al vier wedstrijden onderweg. In die vier duels sprokkelde de ploeg van trainer Martin Koopman (foto, boven) maar vier punten bij elkaar. Misschien dat Oversier daar op doelt?

• In Nederland maakt Tatjana Simic de reclamespotjes van een Basic-Fit nog in ieder geval een zalfje voor het oog. Maar in België moet Marouane Fellaini de irritante reclames dragelijk maken, zowel in het Frans als in het Nederlands. Kijk en oordeel zelf. Waar is dat feestje?!?

'Ik heb hem gezegd dat het een grote verantwoordelijkheid is om nummer zeven te dragen, maar hij gaat het wel redden.'
• Ángel Di María krijgt na afloop van de verkiezing van de Europees voetballer van het Jaar de succeswensen van de winnaar van die verkiezing: Cristiano Ronaldo. Zijn Portugese ex-ploeggenoot en ex-speler van Manchester United droeg ooit zelf het shirt met nummer zeven op zijn rug en liet daarmee een behoorlijke erfenis na voor Di María, al zegt hij het zelf.

Terell Ondaan wordt volgens het geruchtencircuit nauwlettend in de gaten gehouden door Martin van Geel. De technisch directeur van Feyenoord zou in de aanvaller van Willem II op de lange termijn wel een versterking zien en wij begrijpen nu wel waarom. Volgens het Algemeen Dagblad kan hij op twee plaatsen tegelijk spelen.

'Eerlijk gezegd ken ik hem niet. Het enige dat ik van hem weet, is dat hij overkomt van AS Roma. Maar de club zal vast en zeker weten wie het koopt.'
• Bayern München rondde deze week de komst van Mehdi Benatia af. Hij is nog niet heel bekend bij zijn nieuwe ploeggenoten, getuige de uitspraken van Arjen Robben tegenover verschillende journalisten na de verkiezing van Europees voetballer van het Jaar. Die prijs ging net aan zijn neus voorbij, omdat Cristiano Ronaldo de meeste stemmen kreeg en er met de titel vandoor ging.

'Ik moet dit toch even verwerken. Ik ben echt even aangeslagen. Je weet nooit of je nog een keertje bij de beste drie komt. Het is een tegenvaller als je op het podium staat en dan hoort dat je het uiteindelijk niet bent geworden.'
• Het ging uiteraard ook nog even over de titel Europees voetballer van het Jaar, die net aan Robben's neus voorbij ging. Kort samengevat: de vleugelspeler uit Bedum moest het allemaal nog even verwerken. (De Telegraaf)

• Na het 4-0 verlies in het League Cup-duel met MK Dons wordt Manchester United wereldwijd beschimpt. Nu wil zelfs Sandwell Ladies FC vriendschappelijk oefenen tegen de ploeg van manager Louis van Gaal, omdat ze op zoek zijn naar 'een makkelijk potje voordat het seizoen begint'.

• Ook de kledingsponsor van MK Dons kwam met een ludieke actie. Nadat de club uit de League One Manchester United met 4-0 had verslagen, parkeerde het bedrijf een vrachtwagen voor Old Trafford, waar wordt geopperd om de Messias David Moyes terug te halen naar Manchester. Als Van Gaal zo doorgaat, wordt er straks nog echt gehoor gegeven aan deze oproep.

'Ik heb het gevoel dat we tegen Paris Saint-Germain kunnen stunten. We hebben het geluk gehad dat we vorig jaar thuis van Barcelona wonnen. Maar misschien kunnen we het weer op een akkoordje gooien.'
Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, bespreekt voor de camera van de NOS de kansen van de Amsterdammers in de groepsfase van de Champions League. Met een knipoog verwacht hij dat er weer wel een winstpartij inzit tegen Barcelona.

RKC nog niet begonnen, Fellaini: 'Waar is dat feestje?!'
Bekijk hier al onze video's