RKC meldt zich in de subtop, eerste nederlaag Cambuur-duo

Reacties

RKC Waalwijk heeft op bezoek bij Fortuna Sittard zijn derde competitiezege op rij geboekt. SC Cambuurs interim-duo Sikpe Hulshoff en Arne Slot heeft zijn eerste nederlaag geslikt in Eindhoven.

RKC meldt zich in de subtop, eerste nederlaag Cambuur-duo

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk 0-1
Na overwinningen op FC Oss en Achilles '29 begonnen de bezoekers met vertrouwen aan het duel in Sittard. Spits Johan Voskamp onderstreepte dat vertrouwen door binnen drie minuten al de openingstreffer te maken. RKC gaf die voorsprong in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen, waardoor de Waalwijkers naar een zesde plaats op de Jupiler League-ranglijst stijgen.

De ploeg van trainer Peter van den Berg presteert daarmee aanzienlijk beter dan de afgelopen seizoenen. Twee jaar geleden eindigde RKC nog als hekkensluiter van de Jupiler League, vorig seizoen werden de supporters met een achttiende plaats ook bepaald niet verwend. Dit seizoen doet de ploeg het met 21 punten uit twaalf duels prima, sterker nog: het gat met koploper Jong PSV is nog slechts vier punten.

FC Eindhoven - SC Cambuur 2-0
Sinds het ontslag van Rob Maas op 15 oktober verspeelde Cambuur nog geen punten, maar op bezoek bij nummer vijftien FC Eindhoven ging het voor het eerst mis onder het trainersduo Sipke Hulshoff en Arne Slot. Sebastiaan de Wilde opende vlak voor rust de score, waarna Dario van den Buijs halverwege de tweede helft vanaf de strafschopstip het duel besliste.

Eindhoven passeert door die overwinning de Leeuwarders op de ranglijst. De Eredivisie-degradant staat met veertien punten op een teleurstellende veertiende plaats. Eindhoven staat een plaatsje hoger met twee punten meer.

FC Emmen - FC Dordrecht 2-1
Dordrecht begon het duel in Emmen met drie nederlagen op rij achter de rug, maar nam in de 21ste minuut via Joel Thomas wel de voorsprong. Twee treffers van Cas Peters in de tweede helft brachten de thuisploeg echter alsnog de zege, waardoor Emmen net als Cambuur op een totaal van 21 punten komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.