RKC maakt geen fout en MVV haalt in slotfase uit

RKC Waalwijk bleef in het spoor van koploper VVV-Venlo. Ook AGOVV, SC Cambuur-Leeuwarden en MVV boekten eenvoudige zeges.

RKC Waalwijk-Telstar 3-0RKC had het niet gemakkelijk tegen Telstar. Na een 0-0 ruststand brak Ferne Snoyl de ban. De middenvelder krulde vanaf de rechterflank met links een vrije trap het strafschopgebied in en de bal verdween in een keer bij de tweede paal in het doel. Na de 1-0 was het verzet van Telstar gebroken. Fred Benson tilde de stand met twee goals naar 3-0. De achterstand van RKC op koploper VVV blijft zes punten.

SC Cambuur-Leeuwarden-Helmond Sport 2-0Cambuur behield de derde plaats door een zege op Helmond Sport. In de 37ste minuut ging Jeffrey de Visscher een één-twee aan met Sandor van der Heide en de vrijgespeelde aanvaller rondde beheerst af. Danny Guijt besliste de wedstrijd in de 68ste minuut door raak te schieten na een scrimmage.

FC Zwolle-TOP Oss 0-0FC Zwolle kon de 2-0 uitzege op Telstar van een week eerder geen vervolg geven. Het publiek in Zwolle werd niet erg verwend met de 0-0 tussen de thuisclub en TOP Oss.

Excelsior-FC Emmen 0-2Excelsior zakte van de vijfde naar de zesde plaats na een thuisnederlaag tegen FC Emmen. De gasten scoorden twee keer kort achter elkaar. Rick ten Voorde scoorde na een lange run vanaf de middenlijn en een minuut later zorgde Roy Stroeve al voor 0-2 na een goede aanname op de borst en een schot met links.

MVV-RBC Roosendaal 4-1Jeffrey Vlug deed zijn naam eer aan in Maastricht. De aanvaller van RBC scoorde al in de eerste minuut met een schot in de kruising. Het antwoord van MVV liet niet lang op zich wachten. Robert van Boxel schoot een vrije trap op de lat, maar de bal verdween via de rug van doelman Ariën Pietersma alsnog in het doel. In de laatste twintig minuten sloeg MVV een beslissend gat. Na een knappe kopgoal van Gunter Thiebaut, voerden Gideon Boateng en Daniel Gomez de score op tot 4-1.

Haarlem-Fortuna Sittard 2-0Een snelle goal in Haarlem. In de zesde minuut dribbelde Rachid El Yaakoubi met een uitstekende actie vanaf links het strafschopgebied in en Laurens ten Heuvel tikte de bal binnen. De 1-0 tussenstand bleef lang op het scorebord staan. In de blessuretijd van de tweede helft maakte Benjamin van den Broek er nog 2-0 van.

FC Eindhoven-Go Ahead Eagles 1-1FC Eindhoven en Go Ahead Eagles deelden de punten. Sjors Paridaans zette de thuisclub met een benutte strafschop op voorsprong. Sander Post redde een punt voor de gasten uit Deventer. De lange spits kopte bij de tweede paal geheel vrijstaand raak: 1-1.

FC Omniworld-AGOVV Apeldoorn 0-3AGOVV kwam zeer goed uit de startblokken op bezoek in Almere. Na tien minuten spelen kreeg Dries Mertens de bal met enig fortuin voor zijn voeten en de Belgische middenvelder rondde beheerst af. Twee minuten later was het al 0-2. De defensie van FC Omniworld schutterde opnieuw en dit keer profiteerde Nacer Chadli. Dries Mertens bepaalde de eindstand op 0-3 met een benutte strafschop. Omniworld-doelman Marc Hogervorst kreeg de rode kaart voor het veroorzaken van de penalty.