RKC koploper rechterrijtje na nipte zege op Excelsior

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op Excelsior. Geoffrey Castillion (foto) ontpopte zich tot matchwinnaar door als enige te scoren: 1-0. Door de nederlaag blijft Excelsior hekkensluiter in de Eredivisie.

In een eerste helft die redelijk gelijk opging trok RKC uiteindelijk aan het langste eind. Op slag van rust schoof Castillion de bal na voorbereidend werk van Ard van Peppen achter Excelsior-doelman Wesley de Ruiter.

RKC begon door de voorsprong verdedigend te voetballen. Excelsior kreeg het niet voor elkaar om de gelijkmaker te produceren. In de slotfase moest RKC-goalie Jeroen Zoet handelend optreden na een schot van Tim Vincken. Het was een van de weinige wapenfeiten van Excelsior.

De ploeg van trainer Ruud Brood speelde de wedstrijd zakelijk uit waardoor de drie punten in Waalwijk bleven. De situatie in de Eredivisie begint voor Excelsior zorgwekkend te worden.

De Rotterdammers staan na de nederlaag afgetekend op de laatste plaats met één punt achterstand op De Graafschap. De Doetinchemmers hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld. RKC staat op een respectabele tiende plaats. Foto: VI Images