RKC kan oerdegelijk PSV niet verontrusten

Ook RKC Waalwijk kwam er in Eindhoven niet aan te pas tegen koploper PSV, dat na de snelle openingsgoal van Jefferson Farfán zich weer van een oerdegelijke kant liet zien (2-0).

RKC kan oerdegelijk PSV niet verontrusten

Al na vier minuten maakte PSV de onaantastbare status op eigen veld waar. Op aangeven van Jan Vennegoor of Hesselink opende Jefferson Farfán de score na zijn directe tegenstander Didi Longuet te hebben uitgekapt.

PSV maakte niet dezelfde fout als in de eerste wedstrijd tegen RKC. De Eindhovense ploeg ontsnapte in Waalwijk aan een nederlaag na een zeker lijkende 3-1 voorsprong. Maar in het Philips Stadion verslapte de concentratie bij de thuisploeg niet.

De concentratie was misschien goed, PSV kon het publiek niet op de banken krijgen met spectaculair voetbal. RKC Waalwijk bleek niet bij machte voldoende verzet te bieden. Een enkele plaagstoot daargelaten, voor doelman Gomes was het een rustige avond. De wedstrijd kende dan ook bijster weinig hoogtepunten, al dook PSV enkele keren gevaarlijk op voor het Waalwijkse doel.

De stand bood RKC, dat aantrad zonder de geblesseerde topscorer Rick Hoogendorp, misschien nog enige hoop. Die verdween nadat invaller DaMarcus Beasley een kwartier voor het einde de wedstrijd op slot schoot. De Amerikaan faalde oog in oog met doelman Van Dijk niet: 2-0. En daarmee was de wedstrijd die nooit een wedstrijd was geworden definitief beslist.

Bekijk hier al onze video's