RKC hoopt op Cornelisse en laat Teixeira gaan

RKC Waalwijk aast op Yuri Cornelisse, terwijl Virgilio Teixeira op het punt staat te tekenen bij ADO Den Haag.

RKC hoopt op Cornelisse en laat Teixeira gaan

Cornelisse mag weg bij FC Groningen. RKC hoopt de aanvaller die van 1999 tot 2004 al in Waalwijk speelde, opnieuw in te kunnen lijven. Toch blijft algemeen directeur Henry van der Vegt voorzichtig. 'Er zitten ook nog enkele eredivisieclubs achter hem aan. En dan is het moeilijk concurreren voor ons', vertelde Van der Vegt in het Brabants Dagblad.

Teixeira lijkt terug te keren naar ADO. De centrale verdediger tekent maandag zeer waarschijnlijk een tweejarig contract bij de club waar hij zijn profloopbaan in het seizoen 1992/93 begon. De Waalwijkse club heeft al een overeenkomst met ADO over een transfersom.

Coach Zeljko Petrovic gunt zijn oude ploeggenoot de overstap, ook al staat de 33-jarige Hagenaar nog tot medio 2008 onder contract bij RKC. 'Hij heeft zich negen jaar een goede prof getoond voor RKC, heeft al die tijd op en neer gereden van Den Haag naar Waalwijk. Nu is het zijn droom om nog één keer voor ADO Den Haag te spelen en dan moeten wij hem dat niet in de weg staan. Maar dan moet het wel deze week rondkomen, want anders blijft hij wat mij betreft gewoon een speler van RKC.'

Bekijk hier al onze video's