RKC gaat in gesprek met probleemkind Lumu

Reacties

Jeroen Lumu krijgt mogelijk de kans om te blijven in het profvoetbal. De 19-jarige aanvaller gaat volgende week met RKC Waalwijk om de tafel. Dit bevestigt trainer Martin Koopman tegenover Voetbal International.

RKC gaat in gesprek met probleemkind Lumu

'Op basis van dat gesprek bekijken we of we Jeroen met ons mee laten trainen en later misschien zelfs wel mee laten spelen', laat Koopman weten.

Lumu heeft ondanks zijn nog jeugdige leeftijd al een heel rijtje clubs achter zijn naam staan. Hij gold als hét talent van Willem II, de club waarvoor hij in het seizoen 2011/12 als jongste debutant ooit (zestien) debuteerde en scoorde, maar vertrok begin dit kalenderjaar naar het Bulgaarse Ludogorets.

Aan de start van dit seizoen dook de Bredanaar plots op bij SC Heerenveen. De Friezen ontbonden zijn contract al snel, omdat de buitenspeler er geen topsportmentaliteit op na hield. Een euvel waarover ook zijn voorgaande werkgevers klaagden. 

Aangezien RKC zich eerst wil verdiepen 'in de persoon Lumu', wacht volgende week een oriënterend gesprek tussen club en speler.  Een andere buitenspeler, Alvin Fortes, vertrekt na dit seizoen vermoedelijk bij de Brabantse club. Hij is in beeld bij Vitesse en Sparta. Volgens Koopman is er nog geen duidelijkheid hierover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.