RKC en Roda JC snakken naar einde van zegeloze reeks

• RKC Waalwijk verloor zijn laatste drie thuiswedstrijden. Uitwedstrijden meegerekend ging de ploeg van Erwin Koeman al vijf keer op rij onderuit en won het al zeven wedstrijden niet.

RKC en Roda JC snakken naar einde van zegeloze reeks

Roda JC wist zijn laatste vijf wedstrijden ook niet te winnen. De laatste drie eindigden in een remise.

RKC Waalwijk kreeg dit seizoen de meeste doelpogingen te verwerken, 153. Dat komt neer op een gemiddelde van zeventien per wedstrijd.

RKC en Roda JC houden elkaar in Eredivisieverband keurig in balans. Van de 44 ontmoetingen wonnen beide teams er zeventien. Tien keer was er een gelijkspel. De Limburgers scoorden iets vaker: 66 tegen 63.

Beide teams hebben onderling overigens een fors thuisvoordeel. Zowel in Kerkrade als in Waalwijk won de thuisploeg dertien keer, werd er vier keer gelijkgespeeld en gingen de bezoekers vier keer met de zege aan de haal.

Keeper Jan Seda is de enige speler van RKC die nog geen minuut ontbrak.

Bij Roda JC sloegen goalie Filip Kurto en verdediger Bart Biemans nog geen minuut over.

De vorige club van Roda JC-coach Ruud Brood was RKC. In totaal was hij vier seizoenen de technisch hoofdverantwoordelijke bij de opponent van zaterdag.

Roda JC-clubtopscorer Krisztián Németh (vier goals) speelde in het seizoen 2011/12 voor RKC. De Hongaar was toen goed voor drie goals in veertien duels.

De laatste zes keer dat RKC Roda JC ontving, stuurde het de Limburgers telkens met een nederlaag naar huis.

Op 15 september 1996 won Roda JC voor het laatst in Waalwijk (0-2). De dertien ontmoetingen daarna wisten de Limburgers niet meer te winnen.

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's