RKC en ADO in evenwicht na een knotsgekke slotfase

RKC Waalwijk en ADO Den Haag hebben in de hofstad na een knotsgekke slotfase het duel afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Tegen tien Waalwijkers leken de Hagenaars alles op alles te zetten om te winnen, maar kwamen ze in de slotfase maar ternauwernood een geheel onverwachte treffer te boven.

De Brabanders bleven aan de rand van Den Haag in de slotfase bij een 1-1 stand aanvankelijk met tien man overeind nadat Sigourney Bandjar met twee keer geel naar de kant werd gestuurd (de tweede kaart voor een sliding op de benen van Charlton Vicento). Teddy Chevalier bracht de formatie van Erwin Koeman zelfs nog aan de leiding in de 89ste minuut door van een fout van Vito Wormgoor te profiteren, maar moest toezien hoe een schitterende vrije trap van Danny Holla in de blessuretijd alsnog voor een remise zorgde. Diep in de extra tijd raakte Holla in een identieke situatie ook nog de paal.

Voor de ploeg van Erwin Koeman, die vorige week nog verrassend won van PSV met 3-2, begon het treffen uiterst voortvarend. De Fransman Chevalier kon na een goed uitgespeelde aanval op aangeven van Robert Braber voor een leeg doel binnen tikken. Balverlies van Kevin Jansen had de Waalwijkse aanval ingeleid.

Lang kon RKC niet genieten van die 0-1 voorsprong. Wormgoor (foto) zorgde op schitterende wijze voor de gelijkmaker. Nadat doelman Jeroen Zoet onnodig na een vrije trap de bal liet glippen, kwam het speeltuig bij de verdediger terecht. Hij twijfelde geen moment en joeg de bal met een snoeiharde volley in de bovenhoek.

Kort na de ingelaste drinkpauze in de eerste helft vestigde arbiter Jeroen Sanders de aandacht op zich. In eerste instantie leek hij Florian Jozefzoon te belonen met een penalty nadat Aaron Meijers hem ten val had gebracht. Op advies van zijn assistent draaide de arbiter van dienst echter zijn beslissing terug en gaf hij ADO een vrije trap omdat de RKC-aanvaller de eerste overtreding had begaan.

Mede door de verzengende hitte was er in het tweede bedrijf van spektakel lang geen sprake. Geheel onverwacht vonden beide ploegen evenwel een reservetank, wat leidde tot de goals van Chevalier en Holla. Bij één doelpunt in de blessuretijd bleef het omdat RKC over fortuin niet te klagen had, waardoor ADO na twee duels twee punten heeft. RKC is nog ongeslagen en beschikt over vier punten. Foto: VI Images