RKC blijft hekkensluiter na nederlaag bij Sparta

Rydell Poepon heeft Sparta Rotterdam de overwinning bezorgd tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Al in de eerste helft maakte de spits de enige treffer van het duel.

RKC was in Rotterdam niet veel minder dan Sparta, maar had ook nu veel moeite met scoren. Datzelfde gold voor de Kasteelclub, maar door de Rotterdammers werden de aanvallers Darko Bodul (Ajax) en Romano Denneboom (FC Twente) onlangs op huurbasis aangetrokken.

Beiden stonden aan de basis van de 1-0 van Poepon. Denneboom hield de bal aan de rechterkant net binnen en gaf voor. Bodul ging vervolgens het kopduel aan en de bal belandde bij Poepon, die Sparta in de dertiende minuut in eigen huis op voorsprong zette.

In het vervolg van de wedstrijd drong RKC iets meer aan, maar het gebrek aan productiviteit brak de bezoekers uit Waalwijk op.
Het bleef bij 1-0, waardoor Sparta naar de elfde plaats in de Eredivisie klimt. RKC blijft hekkensluiter, de ploeg is nog altijd puntloos.