Rivaldo: 'Van Gaal is jaloers op mij'

Tussen Louis van Gaal en Rivaldo komt het nooit meer goed, zoveel is wel duidelijk. De Braziliaan, die met AC Milan onderhandelt over een overgang, is tot op zijn bot gekrenkt over uitlatingen van Van Gaal. 'Ik heb medelijden met hem', aldus Rivaldo.

Rivaldo: 'Van Gaal is jaloers op mij'

Van Gaal had op woensdag 'de ware reden' van het op handen zijnde vertrek van Rivaldo gegeven. 'Gebrek aan inzet en veel te weinig rendement', zei de Nederlander. Die uitleg schoot bij de aanvaller in het verkeerde keelgat. Via zijn officiële website sloeg de Braziliaan onmiddellijk en keihard terug. Er is sprake van kinnesinne, vanwege de WK-titel voor Brazilië.

'Hij is', schrijft Rivaldo, 'jaloers dat ik het toernooi gewonnen heb waarvoor hij zich niet eens heeft gekwalificeerd. Ik heb medelijden met Van Gaal en ik begrijp waarom hij zo boos is. Zelfs met alle sterren van het Nederlands elftal kon hij het WK niet bereiken.' Van Gaal gaf aan gecharmeerd te zijn van de Rivaldo die in 1999 werd verkozen tot beste speler van de wereld, maar niet van hoe hij daarna is geworden. 'Ik wil ook wel de Van Gaal zien die met Ajax de Champions League won, niet degene die het WK niet haalde. Het maakt me echt verdrietig dat hij me zo onderuit probeert te halen', counterde Rivaldo de kritiek van Van Gaal.

Van Gaal liet woensdag weten dat hij niks persoonlijks tegen Rivaldo heeft, maar dat de extra vakantie die hij aanvroeg de druppel was. 'Ik mocht Rivaldo toen hij gemotiveerd was, maar door die aanvraag, wetende dat we een voorronde in de Champions League voor de boeg hebben, liet hij zien dat hij te weinig met Barcelona bezig is. De wereldtitel was een grote prestatie voor Rivaldo, maar hij moet zich realiseren dat de club die hem betaald altijd op de eerste plaats komt.'

Bekijk hier al onze video's