Rivaldo mag gratis weg bij Barcelona

Wat te doen als een club - lees Barcelona - van z'n grootste vedette - lees Rivaldo - af wil, maar geen club het geld zegt te hebben om de superster te contracteren? Je biedt hem gratis aan. Wie komt Rivaldo ophalen?

Rivaldo mag gratis weg bij Barcelona

Oorzaak van dit vreemde geval is de financiële armoede bij Barcelona. Plus het feit dat de Catalaanse club het tegenover de fans eigenlijk niet kan maken de nieuwe ster Juan Román Riquelme direct te verhuren aan een andere club. Én omdat de trainer versterking eist rechts op het middenveld, en de beoogde speler daarvoor ook een aardig prijskaartje om zijn nek heeft hangen.

Kortom, Barcelona heeft zich weer eens flink in de nesten gewerkt. Voorzitter Joan Gaspart dreef onder druk van de morrende achterban zijn zin door en contracteerde het Argentijnse wonderkind Riquelme. Louis van Gaal had al aangegeven dat hij niet op de nummer 10 te zat te wachten. In ruil voor Riquelme zou Van Gaal de door hem zo gewenste Gaizka Mendieta krijgen.

Probleem is echter dat Barcelona net als de meeste andere clubs in Europa gewoon geen geld heeft om gekke dingen te doen. Het lozen van Rivaldo, die met een netto jaarsalaris van naar verluidt tien miljoen euro zwaar op de begroting drukt, zou een uitkomst zijn. Maar de Braziliaan wil van geen vertrek weten en wordt daarin gesteund door zijn ploeggenoten, die zich realiseren dat Rivaldo als het erop aankwam, heel wat wedstrijden voor hen heeft gewonnen.

De enige oplossing om van hem af te komen lijkt het gratis aanbieden van de bij vlagen briljante linkspoot. Het missen van een transfersom - waar in de zomer van 2003 als zijn contract afloopt sowieso geen sprake meer van is - zou meer dan goedgemaakt worden door het niet hoeven uit te keren van zijn vorstelijke salaris. En van dat uitgespaarde geld kunnen de Catalanen Mendieta betalen.

Het wachten lijkt nu alleen nog op een club die toehapt. Lazio Roma is altijd het duidelijkste geweest in haar bewondering voor Rivaldo. Maar ook clubs als AC Milan en Manchester United lonkten regelmatig met de Braziliaanse wereldkampioen. Of zou Real Madrid in zijn voor een wel heel goedkope stunt?

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's