'Risico met Guyon Fernandez durf ik wel aan'

Reacties

Guyon Fernandez kan zich bij Stal Dniprodzerzhynsk meteen opmaken voor een aantal interessante wedstrijden. Woensdag debuteert de 29-jarige aanvaller voor de Oekraïense club tijdens het bekerduel met verliezend Europa League-finalist Dnjepr Dnjepropetrovsk, zondag wacht voor de competitie de ontmoeting met Shakhtar Donetsk.

'Risico met Guyon Fernandez durf ik wel aan'

'Voor de beker gaat hij sowieso starten', bevestigt Erik van der Meer, sinds december hoofdtrainer van Stal Dniprodzerzhynsk. 'De heenwedstrijd tegen Dnjepr hebben we met 3-0 verloren. Aangezien de kans op een plaats in de halve finale niet groot is, is die wedstrijd een goede gelegenheid te zien waar Guyon momenteel staat.'

Al een week trainde de voormalige aanvaller van onder meer Excelsior, Feyenoord en PEC Zwolle mee met de selectie van het vorige zomer naar de hoogste afdeling in Oekraïne gepromoveerde Stal Dniprodzerzhynsk. De club speelt zijn wedstrijden in het stadion van Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar verblijft de rest van de week in Kiev.

Van der Meer, oud-prof van onder meer FC Utrecht en tot twee jaar terug hoofd opleidingen bij Metallurg Donetsk, kreeg Fernandez aangeboden. In januari was diens contract met het Australische Perth Glory ontbonden. Daardoor is de aanvaller per direct inzetbaar.

'Hij maakt een gretige indruk', stelt Van der Meer, 'al kun je wel zien dat hij een tijdje geen wedstrijden heeft gespeeld, honderd procent fit is Gyon nog niet. Maar dat risico durf ik wel met hem aan. In het verleden heeft hij bewezen een bal vast te kunnen houden en goals te kunnen maken. Dit seizoen speelt Stal nog maar zes wedstrijden. In die periode moeten we kijken of het van beide kanten bevalt en of we daarna eventueel met elkaar verder gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.