Rink schiet Vitesse naar nacompetitie

Vitesse maakt zich op voor de nacompetitie na de 3-0 zege op FC Utrecht. De Arnhemse ploeg dankt de ontsnappingsmogelijkheid aan de vaak vervloekte, maar nu bejubelde Paolo Rink.

Sinds zijn komst naar Arnhem zorgde Paolo Rink voor veel onrust en wrevel. Maar dankzij het enfant terrible heeft Vitesse nog uitzicht op handhaving in de Holland Casino Eredivisie. De Braziliaan legde in de eerste helft in een tijdsbestek van twee minuten de basis voor de overwinning op FC Utrecht, en dus een plaats in de nacompetitie.

Na een half uur verlengde Rink met het hoofd een vrije trap van Theo Janssen, een minuut later schoof hij de bal beheerst achter Utrecht-doelman René Ponk. De marge van twee goals bood Vitesse rust. Na vijftig minuten kwam er toch een scheur in die veilige situatie. Ruud Knol moest van het veld met een rode kaart. Scheidsrechter Van Egmond strafte de Vitesse-verdediger voor het onreglementair afstoppen van de snelle Leitoe.

FC Utrecht profiteerde niet van de numerieke meerderheid mede dankzij Janssen, die op de lijn redding bracht na een inzet van Utrecht-verdediger Alje Schut. Zijn vervanger Raymond Fafiani maakte een einde aan de onzekerheid door op aangeven van Rink de bevrijdende 3-0 te maken.