'Rijkste voetballer ter wereld' vindt onderdak in Portugal

Reacties

Faiq Bolkiah gaat na zijn Engelse avonturen zijn droom najagen in Portugal. Voor het geld hoeft hij het niet te doen gezien zijn vermeende miljardenvermogen.

'Rijkste voetballer ter wereld' vindt onderdak in Portugal
© Maritimo

Marítimo Funchal heeft zich vorige week verzekerd van de diensten van Bolkiah. De 22-jarige international van Brunei repte bij zijn presentatie over de juiste club in zijn carrière en dat hij alles zal geven voor de club.

Normaal gesproken was het niet meer dan een bericht in de kantlijn van alle transfers, ware het niet dat Bolkiah een status aparte heeft. Hij staat te boek als de rijkste voetballer te wereld. Die status dankt hij aan zijn steenrijke familie.

Zijn vader prins Jefri is de broer van de sultan van het olie- en gasrijke Brunei. Hij beschikt over een vermogen van miljarden euro's en kan daarmee zijn zoon ook van de nodige middelen voorzien. Gezien de verwachte erfenis hoeft Bolkiah zich geen zorgen te maken over zijn toekomst.

Al dan niet met de steun van zijn familie probeerde Faiq Bolkiah zijn droom na te jagen. In de hoop als profvoetballer aan de slag te gaan, stapte hij als elfjarige binnen bij de opleiding van Southampton. Via Chelsea kwam hij uiteindelijk terecht bij Leicester City.

In 2018 probeerden zijn zaakwaarnemers de verhalen de kop in te drukken. 'Hij is niet de rijkste voetballer ter wereld. Dat is onzin en helpt hem niet. Hij is gewoon een jonge jongen die een carrière probeert op te bouwen in het voetbal.'

Met die carrière wil het (nog) niet echt vlotten. Bij Leicester City bleef het bij enkele duels in de Youth League. Nu gaat Bolkiah het proberen in Portugal. Want hij mag dan rijker zijn dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, hij blijft een voetballer met een droom: het spelen van een wedstrijd als prof. En daar is het (nog) niet van gekomen en dat is dus ook niet te koop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.