Rijkaard: 'Ik word geen hoofdtrainer meer'

Frank Rijkaard is al ruim een jaar niet meer werkzaam als trainer en de kans is heel groot dat hij ook niet meer terugkeert in die functie. Dat zegt de 51-jarige oud-international en –bondscoach deze week in Voetbal International.

Rijkaard: 'Ik word geen hoofdtrainer meer'

Rijkaard kende een imposante spelersloopbaan, waarin hij vele prijzen won met Ajax, AC Milan en Oranje. Daarna beleefde de Amsterdammer een opmerkelijke en grillige carrière als trainer. Zo begon hij in 1998 als eindverantwoordelijke meteen als bondscoach van het Nederlands elftal, werd hij in 2002 de eerste trainer die met Sparta degradeerde uit de Eredivisie, maar won hij vier jaar later de Champions League met Barcelona.

Rijkaard verliet Camp Nou in 2008 en ging een jaar later aan de slag bij Galatasaray, waar hij in oktober 2010 samen met zijn assistent Johan Neeskens op straat werd gezet. Sinds zijn ontslag als bondscoach van Saoedi-Arabië, in januari vorig jaar, heeft Rijkaard geen ploeg meer onder zijn hoede.

'Op dit moment heb ik ook geen zin in een terugkeer', zegt hij deze week in de VI-serie Anno. Daarin kijkt Rijkaard terug op zijn laatste seizoen als prof, 1994/95, waarin hij met Ajax ongeslagen zowel de landstitel als de Champions League won.

'Zoals het er nu uitziet, word ik in elk geval geen hoofdtrainer meer', stelt Rijkaard onomwonden. 'Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb bereikt in het voetbal, maar nu ga ik liever andere dingen doen en naar wedstrijden kíjken of een beetje napraten. Ik heb in elk geval geen zin tot mijn zestigste op een veld te staan.' (Harry Hamer)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen