Ribéry vraagteken bij Bayern voor duel met Atlético

Reacties

Pep Guardiola hoopt dat Bayern München dinsdag in de halve finale van de Champions League tegen Atlético Madrid beter voor de dag komt dan in het beoogde kampioensduel met Borussia Mönchengladbach. De Rekordmeister moest het titelfeestje een week uitstellen na een 1-1 gelijkspel tegen Die Fohlen, maar dat was niet de enige tegenvaller.

Ribéry vraagteken bij Bayern voor duel met Atlético

De Spaanse manager kreeg na de 1-0 nederlaag in het heenduel van Bayern in Madrid afgelopen woensdag de nodige kritiek over zich heen. Met name het niet opstellen van Thomas Müller deed de wenkbrauwen in Duitsland fronsen. De Duitser deed zaterdag wel mee tegen Gladbach en was een van de acht wisselingen bij Bayern ten opzichte van het Champions League-duel. Guardiola beweert dat zijn ploeg echter niet voor minder dan de drie punten ging tegen de Duitse nummer vier: 'Natuurlijk wilden we winnen.'

'We begonnen uitstekend en hebben de wedstrijd gecontroleerd', analyseert de Spanjaard de wedstrijd. 'Maar natuurlijk moeten we dinsdag beter spelen, dat wordt een andere wedstrijd', blikt Guardiola vooruit.

Het is zeer de vraag of hij in dat duel kan beschikken over Franck Ribéry. De Fransman viel woensdag nog in, maar ontbrak tegen Gladbach bij de wedstrijdselectie. 'Hij is geblesseerd', onthult Guardiola.

De mogelijke afwezigheid van Ribéry is slecht nieuws voor de trainer, die in ieder geval Arjen Robben moet missen. Het blessuregevoelige duo miste dit seizoen al een groot deel van het seizoen door fysieke ongemakken, wat de kans bood aan Kingsley Coman en Douglas Costa. Tegenover de kwetsuren van de vleugelaanvallers staat de rentree van Jérôme Boateng. De centrale verdediger, die last had van een liesblessure, maakte na drie maanden afwezigheid zaterdag zijn rentree in de basis en speelde 68 minuten tegen Gladbach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.