Ribéry: 'Onder Ancelotti voel ik eindelijk weer vertrouwen'

Reacties

Franck Ribéry is niet rouwig om het vertrek van Pep Guardiola naar Manchester City. De 33-jarige Fransman voelt zich onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti perfect op zijn plaats bij Bayern München.

Ribéry: 'Onder Ancelotti voel ik eindelijk weer vertrouwen'

'Onder Ancelotti voel ik eindelijk weer het vertrouwen', zegt Ribéry maandagochtend in gesprek met Kicker. 'Ik heb iemand nodig zoals hij, Jupp Heynckes of Ottmar Hitzeld. Ik voel me weer vrij en volledig gemotiveerd', aldus de ervaren buitenspeler. 'Ancelotti is een geschenk uit de hemel voor de club. Met Ancelotti kunnen we grote dingen bereiken.'

Het is indirect een verwijt naar Guardiola, die in zijn tijd bij Barcelona al overhoop lag met de nodige vedetten. Zo had Zlatan Ibrahimovic geen goed woord over voor de Spaanse tacticus in zijn biografie. Bij Bayern voelde Mario Mandzukic zich niet gewaardeerd. Ribéry spreekt zijn onvrede niet hardop uit, maar laat wel duidelijk merken het beter naar zijn zin te hebben sinds de komst van Ancelotti.

'Ancelotti weet hoe je met spelers omgaat. Ik ben blij dat hij er is. Hij is voor ons de juiste trainer', aldus de man die sinds zijn uitverkiezing als Europees Voetballer van het Jaar 2012/13 veelvuldig werd gekweld door blessures. Dit seizoen kan Ribéry er weer vol tegenaan. 'Het komt aan op dingen als vertrouwen en respect. Dan geef ik niet honderd, maar 150 procent. Ik heb dat nodig. Dan vreet ik het gras op voor de trainer.'

Ribéry sprak nooit een onvertogen woord over Guardiola, terwijl hij vorig jaar nog wel uithaalde naar Louis van Gaal, met wie hij op 'persoonlijk vlak' problemen had. 'Louis van Gaal was een slecht mens. Onze relatie was verstoord.' Guardiola sprak juist meerdere malen lovend over de inviduele klasse van mannen als Ribéry en Arjen Robben. In het Pep-tijdperk kwam Ribéry 84 keer in actie en scoorde 27 keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.