Ribéry neemt revanche, Nürnberg weer onderuit

Franck Ribéry heeft zijn criticasters van repliek gediend, en daarmee Bayern behoed voor een thuisnederlaag tegen Werder Bremen. 1. FC Nürnberg blijft ook na het vertrek van Gertjan Verbeek verliezen.

Bayern München – Werder Bremen 5-2
Franck Ribéry nam revanche voor de kritiek die hem de laatste weken ten deel is gevallen. De Franse aanvaller tekende na twintig minuten op aangeven van Claudio Pizarro voor de gelijkmaker voor Bayern München tegen Werder Bremen.

Maar de 1-1 bleek allerminst het begin van herstel van Bayern. De Beierse formatie was defensief al in verlegenheid gebracht door de vroege treffer van Theodor Gebre Selassie. Werder deed dat in de 36ste minuut nog eens dunnetjes over, met dit keer Aaron Hunt als beul.

In het eerste kwartier van de tweede helft maakte Bayern de status van kampioen wel waar. Thomas Müller kopte een corner van Ribéry door, waarna Pizarro van dichtbij de 2-2 binnen tikte. De Peruviaan zette zijn oude club nog binnen het uur op achterstand. Opnieuw stond Ribéry aan de basis. Bastian Schweinsteiger tekende voor het sluitstuk van het productieve kwartier na rust; 4-2.

Arjen Robben, die het laatste kwartier mocht opdraven, droeg bij zijn eerste balcontact bij aan het succes. Van achttien meter bepaalde de Oranje-international de eindstand op 5-2. Het positieve resultaat is een welkom ruggensteuntje voor de return in de Champions League tegen Real Madrid, dat dinsdag in München een 1-0 voorsprong verdedigt.

VfL Wolfsburg – SC Freiburg 2-2
VfL Wolfsburg heeft kostbare punten laten liggen in de jacht op de derde plaats van Schalke 04. Ondanks twee doelpunten van Ivan Perisic moest de ploeg van trainer Dieter Hecking genoegen nemen met een punt.

De Kroatische aanvaller zag zijn snelle openingstreffer een half uur voor het einde ongedaan worden gemaakt door Admir Mehmedi. Op zijn 2-1 in de zeventigste minuut had SC Freiburg een klein kwartier later een antwoord. Elf minuten na zijn entree tekende invaller Marco Terrazzino voor de 2-2 eindstand in Wolfsburg.

Door het resultaat komt VfL Wolfsburg op vier punten van Schalke 04, dat zondag nog speelt tegen Borussia Mönchengladbach. SC Freiburg is door het gelijkspel weer een stap dichter bij handhaving gekomen met een voorsprong van negen punten op de gevreesde zestiende plaats van Hamburger SV, dat zondag nog moet aantreden bij FC Augsburg.

FSV Mainz 05 – 1. FC Nürnberg 2-0
Het beoogde schokeffect is er niet uitgegaan van de trainerswissel. Roger Prinzen, die woensdag de taken overnam van de ontslagen Gertjan Verbeek, ging het niet veel beter af dan zijn voorganger. Ook onder de interim-coach kwam er geen einde aan de treurige reeks. FSV Mainz bezorgde 1. FC Nürnberg de negende nederlaag in de laatste tien duels.

In het laatste kwartier van de eerste helft beslisten Shinji Okazaki en Christoph Moritz de wedstrijd in het voordeel van FSV Mainz 05, dat door de zege de aanspraak op een Europees ticket onderstreepte.

Hertha BSC – Eintracht Braunschweig 2-0
Eintracht Braunschweig blijft de hekkensluiter in de Bundesliga na het bezoek aan Berlijn, waar Hertha BSC dankzij doelpunten van John Anthony Brooks en Sami Allagui in het laatste half uur de punten naar zich toetrok.