Ribéry levenslang Rekordmeister, mooi gebaar Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ribéry levenslang Rekordmeister, mooi gebaar Van Gaal

'Ik blijf tot 2080 bij Bayern München'
• De trouwe aanhang van Der Rekordmeister hoeft niet te vrezen dat Franck Ribéry op korte termijn de club zal verlaten. Tijdens een fandag van Bayern maakte de Franse sterspeler namelijk bekend de komende 65 jaar aan de club verbonden te willen blijven. Zijn huidige verbintenis loopt overigens tot medio 2017.

'Heel pijnlijk, maar het had net zo goed 10-0 kunnen worden'
• Jong Ajax-trainer Andries Ulderink beleefde een pijnlijke middag tegen Sparta Rotterdam. Op Spangen verloor de beloftenploeg van de Amsterdammers met 6-0, maar volgens Ulderink had het nog veel erger uit kunnen pakken. (Ajax.nl)

Louis van Gaal bewees als ambassadeur van de stichting Spieren voor Spieren al dat hij zijn hart op de juiste plek heeft zitten. De manager van Manchester United heeft ook in Engeland zijn sympathieke kant laten zien. Van Gaal schreef een ontroerende brief aan twee ouders die hun vijftienjarige zoon Charlie Holden, een grote fan van United, verloren.

'Het is altijd moeilijk om in dergelijke omstandigheden de juiste woorden te vinden', schreef Van Gaal in zijn brief. 'Ik weet hoe verschrikkelijk het is om dit te moeten meemaken. Besteed voldoende aandacht aan jullie dochter want ze heeft jullie steun nu meer dan ooit nodig. Ik twijfel er niet aan dat u de gedachte aan Charlie levend zult houden en dat jullie de tijd die jullie samen met Charlie doorbrachten nooit zullen vergeten. Mijn gedachten zijn bij de volledige familie.'

• Op het veld houden Louis van Gaal en Ronald Koeman elkaar vooralsnog in evenwicht. Manchester United won uit bij Southampton (2-1), terwijl The Saints op Old Trafford (1-0) juist de sterkste waren. Maar welke van de twee coaches kan eigenlijk het beste rappen in het Engels? Zie onderstaand filmpje voor het antwoord.

• Borussia Dortmund raakte afgelopen zomer spits Robert Lewandowski kwijt aan Bayern München. De Duitse topclub kreeg vervolgens de kans om Mario Mandzukic (toen Bayern-speler) terug te halen als vervanger, maar daar stak trainer Jürgen Klopp een stokje voor, bleek uit een reconstructie van het Duitse Spiegel. Inmiddels heeft Klopp daar waarschijnlijk spijt van. Hij kocht namelijk Adrián Ramos en Ciro Immobile, die samen goed waren voor slechts vijf doelpunten. Mandzukic verhuisde naar Atlético Madrid, waar hij al acht keer scoorde.

• Onderstaande panna van Wilfried Bony is een absoluut pareltje.

• Het FA Cup-toernooi stond zaterdag bol van de sensaties. Zo won Middlesbrough met 2-0 van Manchester City, terwijl Chelsea met 4-2 werd verslagen door Bradford City, dat uitkomt op het derde niveau. Ook Southampton en Tottenham Hotspur sneuvelden verrassend. Ruud Gullit en Gary Lineker konden hun ogen nauwelijks geloven.

'We hebben zojuist Barcelona verslagen!'
Bradford City-bestuurder Mark Lawn reageerde uitgelaten tegenover de BBC na de bekerstunt tegen Chelsea. 'Wacht maar tot je ons vierde doelpunt ziet, dan denk je dat wij Chelsea waren! Match of the Day moet onze wedstrijden uitzenden, want wij maken goals.' Louis van Gaal kan bovendien zijn borst alvast natmaken, als hij de return tegen Cambridge City winnend afsluit. 'Geef ons in de volgende ronde Manchester United maar', stelde Lawn.

• Bradford-keeper Ben Williams was vooral onder de indruk van Chelsea-manager José Mourinho, die na afloop in de kleedkamer van de derde divisionist iedereen persoonlijk kwam feliciteren. 'Het was fantastisch. Dat Mourinho ons allemaal de hand kwam schudden, was surrealistisch. Toen hij binnenliep, stopte het gejuich. Mourinho was bijzonder stijlvol, zeer bescheiden en extreem respectvol. Het was de kers op de taart.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.