Ribéry klopt Lewandowski als beste speler van Bundesliga

Franck Ribéry is uitgeroepen tot de beste speler van de Bundesliga. De vleugelspeler van Bayern München hield tijdens de verkiezing Borussia Dortmund-aanvaller Robert Lewandowski achter zich.

Ribéry klopt Lewandowski als beste speler van Bundesliga

De Fransman, die dit jaar ook in de race is voor de titel van beste voetballer ter wereld, kreeg van de 36 aanvoerders uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga het merendeel van de stemmen. Ribéry won afgelopen jaar met Der Rekordmeister de DFB Pokal, de titel en de Champions League. Laatstgenoemende prijzen werden behaald ten koste van rivaal Borussia Dortmund.

Franck Ribéry zet de Champions League op zijn hoofd na de 2-1 overwinning op Borussia Dortmund.
Franck Ribéry zet de Champions League op zijn hoofd na de 2-1 overwinning op Borussia Dortmund.

Ribéry kreeg voor zijn prestaties in het seizoen 2012/13 al van de Europese voetballunie UEFA het predicaat van beste speler van Europa. Een volgende titel lonkt tijdens het WK voor clubteams. Ribéry tekende een van de drie treffers aan in de halve finale tegen Guangzhou Evergrande (3-0). Raja Casablanca en Atlético Mineiro maken woensdag uit wie tegenstander is tijdens de finale van zaterdag.

Hand in eigen boezem
Lewandowksi, tweede tijdens de verkiezing van beste speler van de Bundeslia, leek vorig jaar zomer over te stappen naar München maar speelt nog altijd in het geel-zwart van Dortmund. Tevreden is de Pool dit seizoen allerminst. 'Ik baal enorm. Ik had er dit seizoen veel meer moeten maken dan elf.'

Ook de teamprestaties van Borussia Dortmund dit seizoen kunnen Lewandowski niet bekoren. 'We moeten het onszelf kwalijk nemen dat we zoveel punten weggeven hebben', legt de spits uit. 'We weten dat we een inhaalslag moeten maken om het gat te verkleinen met Bayern München en Bayer Leverkusen. Nog meer puntenverlies kunnen wij ons niet veroorloven.'

Bayern München bezet de eerste plaats in de Bundesliga met 44 punten, terwijl achtervolger Bayer Leverkusen zeven punten minder heeft. Het gat tussen nummer twee Leverkusen en Borussia Dortmund is vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen