Riante vergoeding voor Oranje bij plaatsing EK

Reacties

De spelers van het Nederlands elftal mogen bij plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk rekenen op een mooie premie, al is de financiële afwikkeling van het afgelopen WK nog niet afgerond.

Riante vergoeding voor Oranje bij plaatsing EK

Oud-bondscoach Louis van Gaal heeft in de zomer van 2013 met zijn spelersraad afgesproken dat vijftig procent van de individuele commerciële inkomsten in aanloop naar én tijdens het afgelopen WK in een gezamenlijke pot zou worden gestopt.

Wesley Sneijder en Dirk Kuijt, voorheen aanvoerder en vice-aanvoerder, waren het daar niet mee eens en wilden vasthouden aan de afspraak dat slechts twintig procent van de inkomsten hoefde te worden overgemaakt. Daarop ontmantelde Van Gaal de spelersraad.

De nieuwe leden, bestaande uit Robin van Persie, Arjen Robben en Kevin Strootman, zagen de afspraak van vijftig procent wel zitten. Maar uitgerekend Van Persie vergat zijn inkomsten te delen, wat voor onbegrip zorgde bij de andere internationals. Inmiddels heeft het management van de Oranje-captain een overeenkomst gesloten met de KNVB.

Het Nederlands elftal is onder leiding van Guus Hiddink inmiddels begonnen aan de kwalificatiecyclus richting het EK in Frankrijk. De WK-gangers kunnen een premie verwachten van 150 duizend euro voor het behalen van de derde plaats op het WK, terwijl plaatsing voor het EK in Frankrijk negentigduizend euro oplevert per speler.

Het volledige artikel is deze week te lezen in de nieuwe Voetbal International. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.