Reza na bekerontsnapping: 'Petje af voor IJsselmeervogels'

Reza Ghoochannejhad zorgde ervoor dat SC Heerenveen zich dinsdagavond plaatste voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. In het duel met IJsselmeervogels (0-1) maakte de spits twee minuten voor tijd het enige doelpunt. De opluchting was groot.

Reza constateerde na afloop dat Heerenveen veel moeite had met IJsselmeervogels, de nummer twee uit de Derde Divisie. 'Het was een echte bekeravond. Zij hadden niets te verliezen en wij alles', zei Reza bij FOX Sports. 'Het had bij ons niets met een gebrek aan motivatie te maken, zij waren ook gewoon hartstikke goed. Dus respect en petje af voor IJsselmeervogels.'

Toch was de aanvaller geen moment bang voor een blamage. 'Ik had het gevoel dat het doelpunt wel zou vallen en de wedstrijd niet langer dan negentig minuten zou duren. Het belangrijkste is dat we winnen. Morgen praat niemand hier meer over.'

Door vlak voor tijd het laatste zetje te geven na een hoekschop, schakelde Reza zijn oud-ploeggenoot Sandor van der Heide uit. Van der Heide, nu trainer van IJsselmeervogels, was jarenlang speler van SC Cambuur en daar enkele seizoenen teamgenoot van Reza. 'Hij is natuurlijk niet blij met mijn doelpunt, maar daar heb ik geen boodschap aan. Wij zijn een ronde verder en dat telt.'

Ondanks de nederlaag was Van der Heide, die volgens doelman Jaimy Schaap een stronthekel heeft aan Heerenveen, trots op de prestatie van De Rooie. 'We probeerden de wedstrijd te winnen. Die kans was achteraf groter dan we vooraf dachten. Iedereen kan met een goed gevoel naar huis gaan. Ik vond het een fantastische avond. Als speler moet je van zo'n wedstrijd leren, maar ook genieten. Dit kan voor sommige jongens van ons een eenmalig iets zijn. En genoten, dat hebben ze. Ik ben heel trots.'