Revelatie Undav bezorgt stuntkoploper Union twaalfde zege

Reacties

Union Saint-Gillis heeft de draad weer opgepakt. De Belgische koploper verbaast dit seizoen vriend en vijand en herstelde zich vrijdagavond van de nederlaag bij OH Leuven. STVV werd verslagen.

Revelatie Undav bezorgt stuntkoploper Union twaalfde zege
© Pro Shots
Sint-Truiden
Sint-Truiden
1 - 2
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

In dat duel ging de formatie van de Nederlandse rechtsback Bart Nieuwkoop immers met 1-3 onderuit. In de zeventiende wedstrijd van het seizoen was een ploeggenoot van de voormalige Feyenoorder goud waard. Na ruim een half uur sloeg Deniz Undav voor het eerst toe. De Duitse spits schoof de bal onder doelman Daniel Schmidt door: 0-1.

De ploeg van coach Felice Mazzu moest na rust wel de gelijkmaker toestaan. Voormalig MVV'er Christian Brüls schoot raak. Puntenverlies dreigde, maar opnieuw stond Undav op. Hij kopte raak uit een corner en zorgde zo voor de zege. Met de zestiende goal van het seizoen is de in de zomer van 2020 van SV Meppen overgekomen spits nu ook alleen topscorer in de Belgische competitie. In de slotfase rook ook Nieuwkoop nog aan een treffer, maar het bleef bij de dubbelslag van de aanvaller die dit seizoen met aanvalspartner Dante Vanzeir de tegenstanders schrik aanjaagt.

Union, dat al wist dat het halverwege de competitie bovenaan zou staan, kan nu kijken wat de concurrenten doen dit weekend. De voorsprong op Antwerp en Club Brugge is nu zeven punten. STVV dreigt verder af te zaken.

Bij Union wordt ondertussen vrolijk verder gedroomd. De promovendus, die terugkeerde na een afwezigheid van 48 jaar op het hoogste niveau, werd in het seizoen 1934/35 voor het laatst kampioen. Of het tot een volgend kampioenschap komt, moet blijken. Duidelijk is wel dat er sprake is van een uitstekende eerste seizoenshelft. De zege van vanavond was de twaalfde van de heenronde in België.

Vanwege de vrijdag ingelaste nieuwe coronamaatregelen verscheden de spelers en de arbitrage vanavond met een mondkapje op het veld. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.