Revalidatieperiode leidt tot driejarig contract voor Stam

Ronnie Stam (29) heeft een contract getekend bij Standard Luik. De verdediger zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2016.

Revalidatieperiode leidt tot driejarig contract voor Stam

Stam revalideerde de afgelopen twee weken al in Luik, nadat hij bijna drie maanden geleden een enkelblessure opliep. Dat bleek niet voor niets. De verdediger hield er een contract aan over.

'Dit is toch wel een topclub in België. In de afgelopen twee weken heb ik gezien dat Standard Luik een mooie club is met een schitterend stadion', vertelde Stam onlangs al aan Voetbal International. Op korte termijn verwacht hij weer te kunnen gaan trainen en spelen.

De laatste drie seizoenen was de aanvallend ingestelde vleugelverdediger actief in de Premier League. Namens Wigan Athletic speelde Stam 64 competitiewedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was. Na de degradatie van Wigan mocht hij transfervrij vertrekken. In Nederland kwam hij uit voor NAC Breda en FC Twente.

BolatLuik nam ook afscheid van een speler. Doelman Sinan Bolat (24) maakt een fraaie transfer. Hij verkast naar FC Porto, waar hij een contract tot medio 2018 ondertekende. De zesvoudige Turkse international baarde in het verleden opzien door in 2009 tegen AZ in de Champions League met zijn hoofd te scoren en de Alkmaarders zo uit het toernooi te stoten in de poulefase.

Standard heeft ook een andere keeper aangetrokken. Yohann Thuram-Ulien, de neef van voormalig Frans international Lilian Thuram, rondde zijn overgang af. Hij komt over van Troyes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen