Reus smaakmaker bij doelpuntenmachine Dortmund

Reacties

Marco Reus is terug bij Borussia Dortmund en heeft dat de laatste weken laten weten ook. De 27-jarige Duitser zorgde met zijn late 2-2 op bezoek bij Real Madrid niet alleen voor de groepswinst van Dortmund, maar bezorgde zijn werkgever daarmee ook een record.

Reus smaakmaker bij doelpuntenmachine Dortmund

Reus wordt al jarenlang gekweld door blessureleed, maar heeft inmiddels alweer vier wedstrijden achter de rug sinds zijn terugkeer. Zijn inbreng is niet mals met drie goals en liefst zes assists in vier optredens. In de Champions League was hij twee keer trefzeker tijdens de recordzege op Legia Warschau (8-4). In dat duel was hij ook nog eens drie keer aangever. Ook in het competitieduel met Borussia Mönchengladbach (4-1 zege) tekende hij drie keer voor een verzilverde voorzet.

Eerder in het toernooi had Dortmund in eigen huis eveneens met 2-2 gelijkgespeeld tegen Real, een belangrijk signaal volgens Reus. 'Het was heel belangrijk om Real twee keer zo goed tegenstand te bieden. Dat is goed voor het vertrouwen.'

'In de eerste helft verdedigden we niet goed', zag Reus ook in het duel van woensdag zeker nog verbeterpunten. 'Bovendien heeft doelman Roman Weidenfeller ons een paar keer gered. Hij is nog steeds van wereldklasse. Gelukkig hebben we hem nog kunnen belonen met een gelijkspel.'

Record
Omdat Reus in de slotfase gelijk maakte mag Dortmund, dat zich dit seizoen toch al geregeld als spektakelploeg laat zien, zich met 21 treffers de meest scorende ploeg ooit in de groepsfase van de Champions League noemen. Manchester United kwam in het seizoen 1998/99 tot twintig treffers en die prestatie werd door twee clubs geëvenaard: Real Madrid (2013/14) en Barcelona (2011/12 én dit seizoen). 'Het is knap dat we dit op het hoogste niveau laten zien', beaamde Reus, die tegen Real niet in de basis startte door lichte klachten.

Trainer Thomas Tuchel had van tevoren nooit gedacht dat hij boven Real zou eindigen. 'Voor ons is dit heel speciaal. Zeker omdat we na een 2-0 achterstand terugkomen tegen Real, en dat ook nog eens in zo'n groot stadion. Natuurlijk hebben we niet alles goed gedaan, maar ik ben heel blij met de manier waarop mijn ploeg in de slotfase van dit duel gespeeld heeft.'

Barcelona
Weidenfeller keek na zijn goede optreden alvast stiekem naar de loting van maandag. Dortmund ontloopt Arsenal, Napoli, Barcelona, Atlético Madrid, AS Monaco, Leicester City en Juventus en kan ook niet tegen de landgenoten van Bayern München en Bayer Leverkusen uitkomen. Ook een nieuwe krachtmeting met Real Madrid kan pas later in het toernooi volgen. PSG, Benfica, Manchester City, FC Porto of Sevilla zal daarom uit de bus komen.

Weidenfeller hoopt ondertussen, later in het toernooi dus, op een heel ander affiche. 'Ik moet bekennen dat ik nog één grote wens heb: tegen Barcelona spelen in Camp Nou. Laten we hopen dat dat lukt. Dat zou immers ook betekenen dat we minimaal in de kwartfinale staan', besloot de 36-jarige doelman, die in 2013 nog bijna de Champions League won. Toen was het Bayern München van Arjen Robben in een Duits onderonsje evenwel net te sterk in de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.