Reserveteam van AZ-trainer Advocaat verpulvert Achilles '29

AZ heeft zich eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De Eredivisionist trad met een veredelde B-ploeg aan tegen Achilles '29, dat in Alkmaar ten onder ging met 7-0.

Trainer Dick Advocaat wijzigde zijn elftal op liefst acht plaatsen, waaronder de linksback- en de spitspositie. Denni Avdic mocht het vanaf de aftrap laten zien in de punt van de aanval als vervanger van Aron Jóhannsson, terwijl Ridgeciano Haps een kans kreeg in de achterhoede. Dat de keuze voor beiden niet slecht uitpakte werd al snel duidelijk.

Avdic opende na vier minuten de score, terwijl hij na ruim een half uur de 4-0 tussenstand op het bord zette. Het waren de eerste treffers van de Zweed, die vorig seizoen nog indruk maakte bij PEC Zwolle. De tweede treffer van de wedstrijd kwam op naam van de twintigjarige Haps, terwijl Jeffrey Gouweleew het derde doelpunt voor zijn rekening nam.

Knieblessure
Ook na de onderbreking was het prijs voor de thuisploeg. Na krap een minuut in de tweede helft maakte ook Fernando Lewis (foto rechts) zijn eerste treffer in het shirt van AZ. De rechtsbuiten, die voor het eerst in de basis mocht starten, kampte lange tijd met een zware knieblessure, maar greep de kans om zich te manifesteren met beide handen aan. Amper tien minuten later scoorde ex-Ajacied Lewis opnieuw, waarmee de marge in het AFAS stadion werd opgeschroefd naar zes.

Helaas voor de ploeg van trainer François Gesthuizen bleef het daar niet bij. De nummer achttien van de Jupiler League liep door de treffer van invaller en debutant Joris van Overeem uiteindelijk tegen een pijnlijke 7-0 nederlaag aan. De komende tegenstander van bekerwinnaar AZ wordt donderdagavond bekend gemaakt tijdens de loting in het stadion van Excelsior.