Rentree Ramos in Clásico: 'Hij wil een keer als spits spelen'

Reacties

Sergio Ramos keert zaterdag in de Clásico tegen Barcelona terug in het elftal van Real Madrid. De 28-jarige verdediger miste de laatste twee duels met Levante en Liverpool, maar trainer Carlo Ancelotti heeft laten weten dat de kopsterke mandekker terugkeert in de basis.

Rentree Ramos in Clásico: 'Hij wil een keer als spits spelen'

'Ramos heeft goed getraind', vertelde Ancelotti in gesprek met het Spaanse radiostation Cadena SER. De international zal net als rechtsback Dani Carvajal terugkeren in de defensie. Dat gaat ten koste van Álvaro Arbeloa en Raphaël Varane. 'Verder zal ik weinig veranderen. Met Carvajal, die rust kreeg, en Ramos heb ik mijn elftal rond.'

Toch zijn er nog wat onzekerheden in het elftal van De Koninklijke. Pepe kwam niet pijnvrij uit de uitwedstrijd in de Champions League tegen Liverpool, waardoor Varane mogelijk toch nog mag opdraven. Ook liet Ancelotti doorschemeren dat Sami Khedira kans maakt op een basisplaats. Tegen Liverpool kwam Real immers wel erg aanvallend voor de dag met Isco, Toni Kroos, Luka Modric en James Rodríguez op het middenveld.

Ancelotti vertelde gekscherend dat hij nog een andere wijziging overweegt. 'Sergio Ramos heeft me verteld dat hij wel eens in de spits zou willen spelen. Hij houdt ervan om mee naar voren te gaan en heeft de kwaliteiten ervoor', aldus de Italiaanse coach over zijn verdediger, die in de slotfase van vorig seizoen zes keer scoorde. 'Ik heb hem al een keer op het middenveld gezet, maar het zou voor zaterdag een wijziging kunnen zijn', aldus de lachende Ancelotti.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.