'Rentree Huntelaar in derby zal Schalke goed doen'

Reacties

Dat Klaas-Jan Huntelaar zaterdag na een schorsing van vier duels zijn rentree kan maken voor Schalke 04 in de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund stemt trainer Roberto Di Matteo positief. Mét Huntelaar zijn Die Königsblauen volgens de Italiaanse coach immers beter dan zonder hem.

'Rentree Huntelaar in derby zal Schalke goed doen'

Heel even moest Schalke vrezen dat de 31-jarige centrumspits de burenruzie tegen BVB moest missen. Al gauw bleek echter dat zijn scheenbeenblessure, opgelopen in het Champions League-duel met Real Madrid, dusdanig meeviel dat zijn optreden niet in gevaar kwam. En dus kan Schalke in de Bundesliga voor het eerst sinds 31 januari weer beschikken over zijn aanvalsleider.

'Het is belangrijk dat hij er weer bij is', vertelt Di Matteo in aanloop naar de derby tegen Dortmund op de clubwebsite. De Italiaan kan daardoor weer beschikken over zijn spitsenkoppel. Huntelaar (zeven treffers) en Eric Maxim Choupo-Moting (negen) waren samen goed voor zestien competitiedoelpunten, de helft van de totale Bundesliga-productie van Schalke.

Zonder Huntelaar won Schalke de afgelopen vier competitieduels slechts één keer (1-0 tegen Borussia Mönchengladbach). Bovendien vielen er slechts drie doelpunten te noteren. Di Matteo denkt dat daar verandering in komt. 'Klaas-Jan en Choupo begrijpen elkaar goed en vullen elkaar goed aan. Zijn rentree in het elftal zal ons goed doen.'

Hoewel Huntelaar sinds zijn komst naar Gelsenkirchen in 2010 slechts twee van zijn in totaal 101 treffers tegen Dortmund maakte, verloor Schalke met The Hunter in de ploeg slechts drie van de negen onderlinge ontmoetingen. Vier keer stapte de Oranje-international als overwinnaar van het veld, twee keer eindigde de Kohlenpott-derby onbeslist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.