Rensing houdt schade voor Köln in Dortmund beperkt

De overwinning op 1. FC Köln was mager, maar dat deed niets af aan overtuigende volgende stap van Borussia Dortmund naar de Duitse titel (1-0).

Borussia Dortmund was op eigen veld heer en meester tegen 1. FC Köln, dat zich voornamelijk beperkte tot verdedigen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp had moeite de kansen om te zetten in doelpunten. Op slag van rust brak Robert Lewandowski de ban. De Poolse middenvelder controleerde bal op de borst en volleyde de bal achter Michael Rensing.

Ook na rust was het eenrichtingsverkeer, waarbij Borussia Dortmund steeds weer stuitte op Rensing of het aluminium redding bracht voor 1. FC Köln. Maar uiteindelijk was de treffer van Lewandowski genoeg om de voorsprong op Bayer Leverkusen te vergroten vijftien punten. Foto: VI Images