Rennes-trainer baalt van 'tweede bizarre beslissing' rond Arsenal-duels

Reacties

Stade Rennes-trainer Julien Stéphan betreurt de beslissing van de UEFA om de schorsing voor Alexandre Lacazette te verminderen tot twee duels. Door de strafvermindering is Lacazette donderdagavond inzetbaar voor Arsenal in de Europa League-ontmoeting met Rennes.

Rennes-trainer baalt van 'tweede bizarre beslissing' rond Arsenal-duels

Door een directe rode kaart tegen BATE Borisov in de zestiende finale moest Lacazette drie duels aan de kant blijven bij Arsenal. Zijn club tekende echter beroep aan tegen zo'n lange uitsluiting. De UEFA maakte dinsdag de strafvermindering bekend, twee dagen voor de tweede ontmoeting tussen Stade Rennes en Arsenal.

Vreemd, vindt Rennes-coach Stéphan. 'De timing was verrassend, we zagen dit niet aankomen', zegt hij woensdag. 'En eigenlijk is dit al de tweede bizarre beslissing, nadat eerst werd besloten om de thuis- en uitwedstrijd om te draaien', moppert Stéphan, die moeite heeft met de gang van zaken.

De trainer verwijst met zijn opmerking naar een eerdere beslissing van de UEFA in februari die Arsenal ook goed uitkwam. Bij de loting voor de achtste finale-wedstrijden kwamen The Gunners eerder uit de koker dan Rennes. Volgens de regels had Arsenal daardoor eerst thuis moeten spelen en daarna uit. De UEFA draaide de duels echter om.

De bond deed eerst navraag bij de autoriteiten in Londen of zowel Arsenal als Chelsea op donderdag 14 maart thuis kon spelen. Dat was voor de lokale driehoek prima, zolang de twee maar niet op hetzelfde tijdstip in actie zouden komen. Dat was het enige verzoek van de autoriteiten.

Niet akkoord
De UEFA ging daar om onduidelijke redenen niet mee akkoord en verschafte geen opheldering over de gang van zaken. In plaats daarvan draaide de Europese voetbalbond de uit- en thuiswedstrijd om en mochten de duels van Chelsea op de geplande data blijven staan.

Bovenop die eerdere beslissing komt dus nog de strafvermindering van Lacazette. Stéphan legt uit waarom hem dat dwarszit. De aanwezigheid van Lacazette bij Arsenal verandert in zijn ogen de situatie voor de wedstrijd van donderdag.

'Het verandert heel veel. Met Lacazette is Arsenal in staat meerdere systemen te spelen. Afgelopen weekend voegden ze zelfs nog een tactische variant toe toen ze tegen Manchester United speelden. Wij hebben hierdoor maar 24 uur de tijd om te anticiperen op het meespelen van Lacazette.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.