Remisereeks Roma duurt voort tegen Empoli

AS Roma is tegen Empoli niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het betekent dat de Romeinse titeldroom al zo goed als vervlogen is.

Roma, waar de geblesseerde Kevin Strootman werd vervangen door Seydou Keita, kende een rampzalige eerste helft. De nummer twee van de Serie A creëerde nauwelijks kansen en tot overmaat van ramp kreeg Roma-verdediger Kostas Manolas zeven minuten voor de pauze rood vanwege het veroorzaken van een strafschop, welke benut werd door veteraan Massimo Maccarone.

Empoli kwam kort voor de pauze ook met tien man te staan, nadat arbiter Carmine Russo aan Ricky Saponara een tweede gele kaart gaf vanwege vermeend hands. Met tien tegen tien wist Roma na de pauze terug te komen tot 1-1 via Douglas Maicon, maar verder dan dat kwamen de Romeinen niet.

Het betekent dat Juventus morgen een gat van liefst negen punten slaat aan kop van de Serie A als het van Udinese wint. Voor Roma is de remise de zesde in de afgelopen acht competitieduels. Empoli staat zestiende.