'Remisekoning' Van Wolfswinkel: 'Had er drie kunnen maken'

Reacties

Ricky van Wolfswinkel vindt het een blamage dat hij er met Saint-Étienne niet in is geslaagd van FK Qarabag (1-1) te winnen. De spits weet het vijfde opeenvolgende gelijkspel in de Europa League voor een groot deel aan zichzelf.

'Remisekoning' Van Wolfswinkel: 'Had er drie kunnen maken'

Van Wolfswinkel voorkwam een nederlaag door in de 21ste minuut de 1-1 te maken, maar was na afloop allesbehalve opgetogen. 'We hadden met gemak moeten winnen', aldus de van Norwich City gehuurde spits op de website van de UEFA. 'We hadden veel meer doelpunten moeten maken.'

Dat laatste rekende Van Wolfswinkel vooral zichzelf aan. 'Ik had zeker twee keer moeten scoren en eigenlijk zelfs drie keer', stelde hij. De ex-speler van FC Utrecht en Vitesse blijft door zijn gemiste kansen steken op een schamele productie van drie doelpunten in zeventien optredens.

Door de remise tegen de club uit Azerbeidzjan is overwintering in de Europa League nog lang niet zeker voor Saint-Étienne. Les Verts staan na vijf (!) remises met vijf punten derde in Groep F, achter het al gekwalificeerde Internazionale (elf punten) en Qarabag (vijf punten), dat ten opzichte van de club van Van Wolfswinkel een beter onderling resultaat bezit. Op de laatste speeldag, op 11 december, wacht Saint-Étienne een zwaar uitduel met Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat met vier punten ook nog kans maakt op overwintering.

Ricky van Wolfswinkel baalt na een gemiste mogelijkheid.
Ricky van Wolfswinkel baalt na een gemiste mogelijkheid.

'Als het ons niet lukt als tweede te eindigen, moeten we dat onszelf kwalijk nemen. In de thuiswedstrijd tegen Dnjepr hebben we het ook al laten liggen', vervolgde Van Wolfswinkel. 'We gaan over twee weken proberen te winnen in Oekraïne. Hopelijk pakt het andere resultaat (bij Qarabag-Inter, red.) goed voor ons uit.' Door de stand in Groep F is het voor Saint-Étienne in theorie mogelijk om zich met zes gelijke spelen voor de laatste 32 te kwalificeren, maar een punt tegen Dnjepr volstaat alleen als Qarabag van Inter verliest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.