Remisekoning Roda JC Kerkrade nadert record Sparta

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Groningen en Roda JC Kerkrade verzorgen vrijdagavond de aftrap van speelronde zestien.

Remisekoning Roda JC Kerkrade nadert record Sparta
Speelronde: 16
Aftrap: vrijdag 9 december, 20.00 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• Na vijftien speelrondes bezet FC Groningen de elfde plaats met zestien punten. De noorderlingen verloren afgelopen zondag met 2-0 bij Ajax. Roda JC Kerkrade, dat zijn laatste zes duels gelijkspeelde, neemt met twaalf punten de zeventiende positie in.

• In het kader van de Eredivisie stonden FC Groningen en Roda JC Kerkrade 34 eerder tegenover elkaar in het Hoge Noorden. De thuisploeg sleepte dertien keer een zege uit het vuur, speelde elf keer gelijk en moest tien keer zijn meerdere erkennen in de bezoekers.

• Hans Hateboer, die heeft aangekondigd zijn aflopende contract niet te verlengen, verzorgde dit seizoen al vier assists namens FC Groningen. Dat zijn er al net zoveel als het aantal waarmee Bryan Linssen zich afgelopen seizoen kroonde tot 'meesteraangever' van de noorderlingen.

• Sinds Sergio Padt neerstreek in het Hoge Noorden, in het seizoen 2014/15, misten opponenten van FC Groningen liefst vijf strafschoppen. De keeper bracht viermaal redding en kreeg ook een keer hulp van de lat.

Sergio Padt keerde al vier strafschoppen sinds zijn komst naar FC Groningen in 2014.
Sergio Padt keerde al vier strafschoppen sinds zijn komst naar FC Groningen in 2014.

• Met FC Groningen en Roda JC staan de koplopers in het 'rode kaarten-klassement' tegenover elkaar. Beide clubs zagen dit Eredivisie-seizoen al drie keer een speler van het veld worden gestuurd.

• Roda JC is inmiddels al vier uitwedstrijden in de Eredivisie ongeslagen. In deze reeks speelden de Limburgers drie keer gelijk en kwamen ze eenmaal tot winst, bij Excelsior (0-1).

• Als de Limburgers de volgende twee wedstrijden gelijkspelen, evenaren ze de recordreeks die Sparta in 1992 neerzette (acht remises). FC Groningen en Feyenoord kwamen ooit in zeven achtereenvolgende Eredivisie-duels tot een remise.

• Roda JC is de eerste club in zestig jaar Eredivisie die na vijftien speelrondes onder de streep (zestiende of lager) staat met minder dan twintig tegendoelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.