Remisekoning Heracles Almelo kan Excelsior voorbijsteken

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Op Woudestein treden Excelsior en Heracles Almelo zaterdag in het strijdperk.

Speelronde: 5
Aftrap: zaterdag 10 september, 20.45 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• Met twee overwinningen begon Excelsior fantastisch aan het seizoen, maar daarna ging de ploeg van coach Mitchell van der Graag tweemaal onderuit. Toch hebben de Kralingers nog altijd één punt meer dan Heracles Almelo.

• Deze wedstrijd stond in het kader van de Eredivisie slechts zevenmaal eerder op het programma op Woudestein. Excelsior pakte vier zeges, twee keer zoveel als Heracles. Eenmaal kende het treffen geen winnaar.

Afgelopen seizoen gingen de punten naar Heracles, dat de 1-3 overwinning voor een groot deel dankte aan twee goals van de inmiddels naar AZ vertrokken Wout Weghorst.

• Excelsior koesterde tijdens de eerste vier duels al tweehonderd minuten een voorsprong. Dat is nu al elf minuten langer dan tijdens de eerste helft van het vorige seizoen.

Mike van Duinen was in het verleden vaak op dreef tegen Heracles.

• Op Deadline Day versterkte Excelsior zich met Mike van Duinen. Uitgerekend Heracles Almelo is met vijf goals de favoriete Eredivisie-tegenstander van de spits.

• Tijdens de eerste vier duels gaf Excelsior 667 passes op de helft van de tegenstander. Dat is het laagste aantal in de Eredivisie.

• Liefst zes van de laatste twaalf Eredivisie-duels van Heracles mondden uit in een remise. Wel verloren de Almeloërs slechts tweemaal in die serie. Twee gelijke spelen tegen FC Arouca (1-1 thuis, 0-0 uit) deden Heracles de das om in de derde voorronde van de Europa League.

• Bij Heracles is het vooral de vraag wie voor doelpunten zorgt na het vertrek van Paul Gladon (Wolverhampton Wanderers) en Iliass Bel Hassani (AZ). Uiteraard vertrok Weghorst al eerder naar AZ.