Remise tegen NAC vergroot crisis FC Twente

De teloorgang bij FC Twente duurt voort na een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda, dat het gat met hekkensluiter FC Dordrecht vergroot naar vier punten. Twente is nu al vijf duels op rij zonder zege.

Het kwakkelende FC Twente kende tegen NAC al na vijf minuten een opsteker. Uitgerekend de speler die symbool stond voor de dip van de Tukkers was de gevierde man. Luc Castaignos, die al sinds 30 november geen doelpunt meer gemaakt had, haalde van dichtbij de trekker over.

Het doelpunt was voor FC Twente echter geen wondermiddel. Het spel van de Tukkers was vrij onzeker en slordig; een gevolg van vier nederlagen op rij. NAC, dat hekkensluiter FC Dordrecht (dat met 2-1 won van Go Ahead Eagles) vrijdag tot op drie punten zag naderen, was gelijkwaardig aan de gastheren en kreeg in de dertigste minuut een enorme kans via Mats Seuntjens. Doelman Sonny Stevens hield de Enschedese voorsprong echter intact.

Hoofdrol
Twaalf minuten na rust vervulde Stevens weer een hoofdrol, door de wederom sterk spelende Adnane Tighadouini van scoren af te houden. Ook de thuisclub liet een aantal mogelijkheden onbenut. De grootste kans was voor Castaignos, wiens inzet gekeerd werd door Jelle ten Rouwelaar.

Doordat FC Twente het naliet de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, was het in de slotfase bibberen voor trainer Alfred Schreuder. NAC zette met man en macht aan en werd steeds gevaarlijker. In de 89ste minuut kregen de Bredanaars loon naar werken. Erik Falkenburg stuurde Robbert Schilder het bos in met een kapbeweging en plaatste de bal daarop in de verre hoek: 1-1.

Twente, dat achtste staat, ziet de plaatsen die rechtgeven op deelname aan de play-offs (vier tot en met zeven) verder uit beeld verdwijnen. Voor NAC is het punt waardevol in de strijd tegen degradatie. Nummer zestien Heracles Almelo heeft twee punten meer.