Remco 'ik pak geen gele kaart meer' Balk gaat weer flink over de schreef

Reacties

Remco Balk van SC Cambuur stevent af op een twijfelachtig record in Nederland. De aanvaller ging vrijdagavond opnieuw over de schreef binnen de lijnen en kreeg tegen FC Emmen alweer zijn elfde gele kaart van het seizoen. Het gebeurde circa twee weken nadat hij beloofd had geen kaarten meer te pakken.

Remco 'ik pak geen gele kaart meer' Balk gaat weer flink over de schreef
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Er gaat iets mis als je als aanvaller in de dubbele cijfers belandt qua kaarten. Balk kreeg het twee weken geleden voor elkaar in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Voor de camera van ESPN beloofde hij vervolgens plechtig dat het bij tien zou blijven.

Die intentie leek Balk volledig te zijn vergeten in de uitwedstrijd tegen Emmen. Vlak na rust zette hij een forse tackle in op Jeff Hardeveld, die door de lucht vloog en hard terechtkwam na de charge van Balk. Op social media ontstond al snel een discussie, met als eindconclusie dat het in ieder geval zeer donker geel was.

Klik onder of boven de video om de tackle van Balk te zien

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Scheidsrechter Ingmar Oostrom vond het in ieder geval goed voor geel, waar Balk weinig van snapte. Het was kaart nummer elf voor de aanvaller, die vorig seizoen in de Eredivisie slechts vijf kaarten pakte. Normaal gesproken zijn de kaartenrecords weggelegd voor spelers die op verdedigende posities staan.

In Nederland ligt het record in vier paar handen. Guy Ramos was trendsetter in het seizoen 2011/12, Joeri de Kamps (2014/15, NAC Breda), Cristián Cuevas (2017/18, FC Twente) en Tom Beugelsdijk (2018/19, ADO Den Haag) voegden zich bij de spijkerharde verdediger met twaalf gele kaarten in één seizoen.

Waar komt die frustratie van Balk dan vandaan? Een blik op de statistieken van de Keuken Kampioen Divisie geeft wat meer duiding. Balk is namelijk de speler waar de meeste overtredingen op worden gemaakt. Al 59 keer kreeg hij een overtreding mee, Alexander Büttner (De Graafschap) volgt met 56 vrije trappen mee op korte afstand.

Overigens maakte Balk ook niet de meeste overtredingen in de KKD dit seizoen. Die eer gaat naar Jayden Turfkruier van Telstar, waar 43 keer tegen gefloten werd. Jesse Bosch van Willem II staat slechts één overtreding achter op Turfkruier. Balk kreeg 34 vrije trappen tegen, voor elke derde overtreding kreeg hij dit seizoen dus een kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.