Rel in de maak tussen Wilmots en Belgische voetbalbond

Reacties

Met een tweede plek in Groep B van de EK-kwalificatiecampagne koerst België af op een EK-ticket, maar bij De Rode Duivels wordt momenteel vooral een sluimerend conflict in de pers breed uitgemeten. Bondscoach Marc Wilmots zou op ramkoers liggen met de Belgische voetbalbond (KBVB).

Rel in de maak tussen Wilmots en Belgische voetbalbond

Met vier punten voorsprong op nummer drie Israël, en een punt achterstand op koploper Wales, heeft België aan een zege op Andorra zaterdag voldoende voor plaatsing. Israël zou dan in het laatste onderlinge duel het gat immers niet meer kunnen overbruggen.

Het is evenwel niet de sportieve situatie die volop besproken wordt, maar de ontwikkelingen rond de mogelijke uitvalsbasis. In januari wordt op het Belgian Football Center in Tubeke het Martin's Red Hotel geopend. Het met de opbrengsten van Euro 2000 gebouwde hotel was de beoogde uitvalsbasis voor Wilmots en zijn spelers. Maar dat was buiten de bondscoach gedacht. Die had immers geen boodschap aan de geïnvesteerde 11,5 miljoen euro voor het hotel, dat door de bond werd overgenomen en nieuw leven ingeblazen na een faillissement van de vorige exploitant een jaar geleden.

Momenteel kiest Wilmots nog voor Neerpede als locatie en wat hem betreft blijft dat zo. 'Waarom moet ik naar Tubeke gaan? Dan moeten we 45 minuten op de ring in de file zitten', zo was Wilmots dinsdag duidelijk over zijn bedoelingen. 'In Neerpede zijn we in een kwartier. En we zijn dicht bij de luchthaven. Ik wacht niet tot het hotel daar klaar is. Nogmaals: ik zit goed hier. Een goed veld, goede kleedkamers... De jeugd en de beloften trainen daar. Op dit moment is het voor ons gewoon heel makkelijk om in Neerpede te trainen.'

Tot slot kwam Wilmots dinsdag ook nog aan het woord over de komende duels, waarin een trio van AA Gent kan debuteren: Laurent Depoitre, Sven Kums, Matz Selz. Toch gaat Wilmots ze niet zomaar hun eerste interland laten spelen. 'We moeten twee keer winnen en ik geef geen geschenken. De jongens van Gent waren een beetje nerveus, maar we hebben hen meteen op hun gemak gesteld. Vooral oudere spelers als Kompany, Witsel, Fellaini en Vertonghen ontfermen zich over de nieuwkomers', aldus Wilmots, die zaterdag en waarschijnlijk dinsdag ook niet kan beschikken over Kompany. De Manchester City-verdediger kampt met kuitklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.