Rekik voorkomt met late treffer misstap PSV

PSV heeft in de extra tijd toch gewonnen van laagvlieger Heracles Almelo. Karim Rekik maakte de winnende treffer: 1-2.

PSV begon goed aan het duel met Heracles en kreeg al in de vijfde minuut een grote mogelijkheid om de score te openen. Op aangeven van Jetro Willems schoot Luuk de Jong naast. Daarna volgden kansen voor Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, maar toen de eerste storm van PSV was gaan liggen, nam Heracles de leiding.

In de 29ste minuut liet Jeroen Zoet een vrije trap van Oussama Tannane los en bood daarmee Bryan Linssen de kans uit de rebound de score te openen. De buitenspeler schoot de bal in de hoek van het doel en gaf daarmee een vervolg aan zijn goede vorm. Vorige week was hij als invaller drie keer trefzeker tegen Go Ahead Eagles.

Na de openingstreffer groeide Heracles in de wedstrijd, maar vlak voor rust kwam PSV toch nog op gelijke hoogte. Op aangeven van Memphis Depay schoot De Jong raak. Donderdag was De Jong tegen Panathinaikos ook al belangrijk geweest door 2-2 te maken. Destijds liepen de Eindhovenaren uiteindelijk met een 3-2 zege van het veld.

Rekik
Pas twaalf minuten voor tijd kreeg PSV de eerste grote kans om op voorsprong te komen. Na een geweldige pass van Depay spatte de inzet van De Jong uiteen op de lat. Drie minuten later waren de bezoekers opnieuw dicht bij de 2-1, maar dit keer haalde Jeroen Veldmate een inzet van Karim Rekik vlak voor de doellijn weg.

Het bleek de aanzet voor een slotoffensief van PSV. Rekik en De Jong waren gevaarlijk met kopballen en ook Depay was dreigend, maar zijn schot belandde net naast het doel. In de extra tijd maakte PSV toch nog de verdiende 2-1. Rekik schoot binnen, nadat doelman Dennis Telgenkamp de bal niet klemvast kreeg.

PSV blijft koploper in de Eredivisie. De Brabanders herstelden dankzij de zege de marge van vier punten met achtervolger Ajax. Heracles staat zeventiende en heeft een punt meer dan hekkensluiter FC Dordrecht.