media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Rekik: 'Portsmouth is leerzame stap in m'n ontwikkeling'

Rekik: 'Portsmouth is leerzame stap in m'n ontwikkeling'

Manchester City verhuurt Karim Rekik voor een maand aan Portsmouth. De talentvolle Nederlandse verdediger is zeer te spreken over de geboden kans.

Rekik maakte in de zomer van 2011 op zestienjarige leeftijd als B-junior de overstap van Feyenoord naar The Citizens. In september van dat zelfde jaar debuteerde de verdediger in de League Cup-wedstrijd tegen Birmingham City zelfs al in de hoofdmacht van de huidige nummer twee van de Premier League.

City wil Rekik nu speelminuten laten maken. Portsmouth komt uit in het Championship en vecht daar na een forse puntenaftrek, vanwege financiële problemen, tegen degradatie.

'Ik heb vandaag met trainer Roberto Manchini en assistent David Platt van City gesproken en zij gaven aan dat Portsmouth een goede optie is om speelminuten op te doen', laat Rekik weten aan Voetbal International. 'Ik zie het zelf als een leerzame stap in mijn ontwikkeling.'

'De club staat op dit moment op degradatie vanwege een aftrek van tien punten. Het lijkt me een uitdaging om deze dreigende degradatie te voorkomen. Portsmouth speelde nog niet zo lang geleden in de Premier League, dus de begeleiding en faciliteiten zijn prima in orde.'

Uiteraard heeft Rekik even contact gehad met 'mentor' en ploeggenoot Nigel de Jong. 'Ik heb er ook met Nigel over gesproken en hij ziet het eveneens als een mooie stap om ervaring en speelminuten op te doen voor een jonge speler tegen sterke tegenstanders.' (Tom Wildvank)

Foto: VI Images

Laatste nieuws